Het begint al goed: op de app hadden we er het afgelopen week over om er een Songfestival uitzending van te maken.
We beginnen dus met ‘pretty woman’. Laten we kijken hoe het verder gaat.
Het duurt niet lang en het tij is gekeerd: de neuzen staan dezelfde kant op en we gaan ervoor! Songfestivalnummers! Ook de luisteraars wordt gevraagd hun favoriete nummer door te geven.
Peter vd Wijst van de bieb is vast en zeker dolletjes-blij, zoals Roy het noemt. En dat is hij. De bieb mag weer open. Hoe het precies gaat worden dat is nog niet helemaal zeker. Waarschijnlijk start het met alleen boeken ophalen. Er zijn weer voldoende boeken aanwezig; de oproep om boeken inleveren heeft geholpen. Ook Peter is wel songfestival liefhebber en heeft wat suggesties om te draaien: winnaar 2015: Heroes. Voor dit jaar zet hij zijn pijlen op Belgie.
Het tweede uur beginnen we met Mister Songfestival Johnny Logan.
Via onze Nathalie komt ons eerste interview met Wouter Hardy (producer Arcade en inzending Zwitserland 2021) en Teun van Zoggel (heeft op beide liedjes de drums ingespeeld en is drummer bij Duncan Laurence). Hij vertelt over de start van zijn successen; een drummer heeft ook een eigen handtekening, net als een schilder. Wellicht is dit zijn succes. Ook Wouter vindt het songfestival ‘top gek’ kijkt uit naar het typische songfestival publiek.
Teun: Na het songfestival is er wel wat te bewijzen. Er is hard gewerkt om met de band van Duncan ook een succes te maken.
Maar: hoe is Wouter gevraagd om voor Zwitserland te werken? Hij zat inderdaad gewoon thuis op de bank en hij werd ervoor gebeld. Is daarna naar Zwitserland gegaan en toen is de molen gaan draaien. Beide heren gaan niet kiezen uit de inzendingen en vinden het succesnummer voor komend jaar natuurlijk het nummer van Zwitserland.
Een blik in de toekomst vertelt dat Wouter komend jaar met de winnaar van de voice van Belgie werken. Teun gaat komend najaar dit jaar weer met Duncan op stap.
We bellen met Chef Leon en hij begint goed: hij is opa geworden van zijn eerste kleinzoon Tijn. Gefeliciteerd! Ook met zijn dochter en de nieuwbakken kleinzoon is alles goed! We moeten hem toch even onderbreken in zijn euforie en hem herinneren aan zijn item. Hij gaat een pakketje van makreel, div groente en citroen maken en dat gaat de oven in. Het kan natuurlijk ook op de bbq.
We starten het laatste uren met ‘Vrede’ van Ruth.
We bellen met Patrick Huisman, onze DTV-songfestivalkenner. Hij zit al een week in Rotterdam en is de host voor Israel. Waarom is hij met dit virus besmet? Omdat het een feestje is waar 39 landen het elkaar gunnen, het is een verbindend feestje. Hoe het daar is? Qua beperkte maatregelen word je de hele dag op aangesproken; de hele dag het mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden. Zijn voorkeur voor het winnen van dit evenement gaat uit naar Zwitserland. Zijn hoogtepunt gaat waarschijnlijk de tweede halve finale worden waar hij op een ‘prettige plek’ mag gaan zitten. We wensen hem heel veel plezier en horen hem komende week iedere dag met een bijdrage in de uitzending bij onze collega Jolwin Dobbelsteen.
Der Deutsche is aanwezig: kabale was het woord van vorige week. Intriges en Liefde; een bekent boek. Hoe konden we het missen. Woordje 37 is: die Wonne
We sluiten af met de songfestival top 3: Waterloo, Euphoria, Dingedong.

Het was weer een bijzonder uitzending! Volgende keer proberen we het gewoon weer!