Toen we vanochtend bij onze studio aankwamen vroegen Anke en Nathalie zich af of Roy er wel was. We konden hem namelijk bijna niet horen. Zijn stem was weg.
Gelukkig kwam het net op tijd goed en konden we onze 498e uitzending beginnen.

Met Peter van der Wijst van de bieb hadden we het over de vakantieperiode. De bibliotheek heeft andere openingstijden en qua activiteiten is het rustiger. Op dinsdag 3 augustus en dinsdag 7 september, tussen 10.00-12.00 uur, gaat in Oss ” Walk & Talk” wél door. Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie over de nieuwe manier om te solliciteren gecombineerd met de praktijkervaring van de deelnemers.

Door de coronamaatregelen kunnen er helaas veel evenementen niet doorgaan. Zo kreeg groep 8 van basisschool Het Mozaiek uit Heeswijk-Dinther te maken met een positieve coronabesmetting. Toen er nog meer positieve besmettingen bijkwamen van broertjes en zusjes moest worden besloten dat de afscheidsmusical en het live afscheid nemen van meesters en juffen helaas niet door kon gaan. We spraken hierover met Tamara Smits, directrice van de school. Zij moest dan ook de vervelende beslissing nemen om de basisschool nog vóór de laatste schooldag al te sluiten. De leerlingen hebben nu online een afscheidsmoment gehad en de ouders of kinderen konden via het raam hun laatste spullen komen ophalen op school.

Als de leerlingen na de vakantie weer terug naar school komen gaat de school gewoon weer verder met het navolgen van de richtlijnen die staan in het protocol voor het basisonderwijs. Tamara gaf aan nog wel op zoek te zijn naar invalkrachten voor groep 1 t/m 8. De invalpoule is nog niet volledig gevuld.

Ook de organisatie van Maasdijk kreeg deze week op het laatste moment te horen dat het sportieve evenement niet door mocht gaan en moest worden afgelast. We spraken met projectleider Paul van den Heuvel. Eind juni had de organisatie nog groen licht en dachten ze dat het nog wel door zou kunnen gaan omdat het om een eendaags evenement in de buitenlucht gaat, en omdat er in de regio andere evenementen ook door mochten gaan, zoals de Mega Kermis in Uden. De organisatie was van plan om tribunes te plaatsen zodat het publiek op gepaste afstand van elkaar kon blijven, maar de gemeente was helaas van mening dat het publiek mogelijk onvoldoende afstand zou kunnen houden. Het evenement is nu voor het tweede achtereenvolgende jaar afgelast. Toch gaat de organisatie niet bij de pakken neerzitten. In december staat een winterrun op de planning en de volgende editie staat gepland voor 18 juni 2022.

Met Cor sloten we onze uitzending weer af. Hij vertelde ons wat “Jause” is, namelijk: een koude maaltijd met brood. Het nieuwe woord waar we weer over na kunnen denken is: “Fade”.

Tot binnenkort!