We waren vandaag in duo-vorm te horen. Anke moesten we helaas missen maar zal zich snel weer bij ons voegen.
We spraken met Renza van der Wijst van Zorgboerderij Van Der Wijst uit Vorstenbosch. De zorgboerderij is een dagbesteding waar mensen met een verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel van maandag t/m vrijdag invulling kunnen geven aan hun dag. De “hulpboeren” helpen met verschillende activiteiten op de pompoenenkwekerij, de houtbewerkingsplaats en het ponypark. Op zondag 3 oktober wordt op de zorgboerderij een pompoenenfair gehouden. Je kunt dan kennis maken met allerlei soorten pompoenen en zelf een pompoen uithollen. Op de streekmarkt staan ondernemers uit de buurt met hun streekproducten.  Ook bij slecht weer kunnen veel activiteiten toch overdekt doorgaan. De pompoenenfair is van 11.00 – 17.00 uur. De entree is €2,-, en bezoekers onder de 16 jaar hebben gratis toegang. Vergeet niet je coronabewijs mee te nemen.

Chef Leon was voor het eerst weer te horen na zijn Franse avontuur. Hij heeft  4 1/2 maand gekookt in een Frans restaurant en weer veel inspiratie opgedaan voor lekkere recepten. Vandaag kwam hij met een gerecht met walnoten, een: “Tarte Aux Noix”.

Met Johan Dortmans spraken we over Festyland. Het is geen gemakkelijk seizoen geweest voor de festivals. Na iedere persconferentie waren ze toch wat terughoudend. Pas toen de details bekend waren en de bevestiging kwam konden ze aan de slag. Anderhalve week geleden is de opbouw begonnen. Het festival is net zo groot als andere jaren. Omdat het festivalseizoen dit jaar langer duurt is er wel een verandering doorgevoerd aangezien Festyland niet meer de afsluiting is van het seizoen. De ticketprijs is omlaag gegaan, en er zijn thema’s aan de dagen gekoppeld. Vrijdag is voortaan “Festyland Live” en zaterdag wordt omgetoverd tot Festyland Fiësta. Als jij nog van optredens van BZB, The Dirty Daddies en Baby Blue wil gaan genieten, wacht dan niet te lang want de kaartverkoop gaat hard. En vergeet ook nu je coronabewijs niet!

Cor Alberink gaf ons weer het verlossende antwoord, want de betekenis van “Tohuwabohu” is: chaos en uiterste verwarring, maar hiermee heeft hij bij ons alleen maar voor meer verwarring gezorgd. Het nieuwe woord waar we weer over na kunnen denken is: “Faktotum”.

Tot over 2 weken!!