Wat eigenlijk een feestelijke jubileumuitzending had moeten worden, werd door de aangescherpte maatregelen een reguliere uitzending.
Zeker niet minder leuk en wat in het vat zit verzuurt niet!

Peter van der Wijst is blij dat de bibliotheken open mogen blijven en activiteiten kunnen doorgaan. Zo is er aanstaande maandagavond, in het kader van “Nederland Leest” een lezing van schrijver Adriaan van Dis. Deze avond staat” De Wandelaar” centraal, dat dit jaar het geschenkboek is van “Nederland Leest”. Op donderdag 25 november komt  Splinter Chabot naar ’t Spectrum in Schijndel en later in December komt Hella van Der Wijst uit Veghel, bekend van het tv-programma de Wandeling, voor een lezing naar de Groene Engel in Oss. De schrijfster schreef een boek over rouwverwerking.

We spraken met Piet Trappedoelie. Hij stond nog op de boot maar Nederland was al in zicht.  Trappedoelie heeft al 40 jaar zijn pietendiploma en komt al lang samen met de Sint naar Nistelrode. Zo’n pietendiploma krijg je niet zomaar, je moet leuk met kinderen kunnen omgaan en dat is wat piet Trappedoelie juist zo goed kan. Hij heeft de afgelopen jaren dan ook al veel verschillende generaties voorbij zien komen. Ter ere van zijn jubileum had piet verwacht dat de Sint een klein feestje voor hem zou organiseren, maar dat heeft hij nu zelf maar gedaan. Toch zal de intocht in Nistelrode dit jaar anders zijn dan Sinterklaas en zijn pieten gewend zijn. Na de intocht is er de mogelijkheid om elkaar even kort te ontmoeten en een handje te geven. Goed nieuws, piet Trappedoelie denkt er voorlopig nog niet aan om met pietenpensioen te gaan.

Chef León had vandaag graag in onze studio willen zijn om live te koken en ons jubileum te vieren maar dat kon helaas niet. Inmiddels is Chef León ook alweer 5 jaar bij ons programma betrokken, dus ook hij heeft een jubileum te vieren. We kregen weer een lekker recept voor een pruimentaart. Het gehele recept kun je terugvinden op onze website.

Van de ene taart naar de andere taart. Als verrassing, en om ons jubileum toch een beetje te vieren, kwam Frank van Heck van de band Co-incidental een heerlijke slagroomtaart brengen. Dank je wel Frank & Co-incidental!

Cor gaf ons eindelijk, na al die weken, de oplossing van het woord “Faktotum”. Wat de betekenis is lees je op onze website. Het nieuwe woord waar we over na kunnen denken is: “Leumund”.

Wij hopen er over 2 weken weer te zijn!