De dag na de persconferentie waarin wederom scherpere maatregelen werden aangekondigd.
Thuiswerken waar kan, winkels, horeca en cultuur dicht tussen 17 uur en 5 uur. Maar: wij kunnen gewoon uitzending maken, de 505ste!

We laten het aan de luisteraars over.

Helaas bellen we niet met Peter van de Wijst van de bieb. Op de website van de NOBB is echter wel te lezen dat de groepsactiviteiten die tot en met 2 januari gepland staan, zijn geannuleerd.

We spreken met Francis van den Broek, ze is werkzaam bij Brabant Zorg. Ze verzorgen reizen met zorg en daarom kunnen zorgbehoevende mensen hier op inschrijven. Deze reizen zijn voor iedereen en niet alleen voor mensen die wonen bij Brabant Zorg.Bestemmingen zijn oa Duitsland, Belgie, of Nederland en de keus is uit dagreizen of een midweek. Meer informatie is te vinden op www.brabantzorg.eu 

Ons volgende telefonische interview is met onze eigen chef; Leon van der Heijden. Hij vertelt over een hartverwarmende dank. Het recept is op deze website onder de recepten terug te vinden als ook de spectaculaire foto die hij erbij heeft geleverd. 

We bellen met Nathalie van Rooij uit Heeswijk-Dinther van de Geef-o-theek

Omdat het te koud is voor planten (ze heeft in de zomer een ruil-handel voor stekjes) en daarom staan er houdbare producten in haar kastje. Het kastje staat vooraan aan de Meerstraat.Het is voor mensen die het wat zwaarder hebben; ze kunnen daar langs komen om producten te halen. Dit weekend staat er iets bijzonders; er liggen namelijk cadeautjes in zodat de sinterklaas die het even niet zo breed heeft, daar iets uit de box kan komen halen. 

Cor Alberink, der Deutshe hangt aan de telefoon. Hij heeft als altijd een Wort der Woche en brengt dat met verve oftewel mit Schwung. 

Ter afsluiting brengen we nog een top 3 met Sinterklaas liedjes.

Het was weer geweldig, volgende keer proberen we het gewoon weer!