We zijn weer fris aan het nieuwe jaar begonnen, het was weer zoals vanouds.
De feestdagen zijn weer achter de rug en we hebben weer een heel jaar voor ons met nieuwe uitzendingen van “Het Goedemorgen Café”. Zoals Anke al in de uitzending vertelde hebben we de contracten met onze Peter, onze Lèon en onze Cor weer stilzwijgend met een jaar verlengd.

Peter van der Wijst vertelde ons dat de bibliotheken deze lockdown gelukkig gewoon open mogen blijven omat het een essentiële sector is. Boeken lenen en een krantje lezen in de bieb is gewoon mogelijk. Helaas mogen er nog steeds geen activiteiten worden georganiseerd maar de bibliotheek is ook een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Een plekje in de bieb waar je met vragen met betrekking tot de overheid terecht kunt. Heb je vragen over je AOW, een verkeersboete of heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het maken van een boosterafspraak, de bieb kan je helpen.

Stephan Damen uit Oss plaatste vrijdag een bericht op social media dat binnen de kortste keren viral ging. Stephan heeft 30 jaar geleden tijdens een stapavond bij Café Sergeant Peppers in Uden een leuke vrouw ontmoet, scheurde een tientje doormidden, gaf haar de helft en zei: “Mochten we elkaar ooit weer tegen komen dan kunnen we het tientje weer compleet maken”.  Stephan was samen met zijn vrouw de zolder aan het opruimen en kwam een doosje tegen met spulletjes van vroeger met daarin het halve tientje. Hij verwacht niet dat hij haar snel zal vinden: “Het is al zo lang geleden en ik weet verder echt niks meer van haar, zelfs haar naam weet ik niet meer.” Stephan is gelukkig getrouwd en is niet op zoek naar een relatie: “maar een keer koffie drinken en erom kunnen lachen zou toch leuk zijn!”Was jij 30 jaar geleden in datzelfde café en heb jij de andere helft van het tientje neem dan contact op met Stephan.

Ook in het nieuwe jaar kunnen we weer de lekkerste gerechten verwachten van Chef Lèon. Vandaag gaf hij ons een gerecht voor ravioli met amaretti koekjes. Het gerecht is terug te vinden op onze website.

We beginnen dit jaar met een nieuwe top-3. Het thema was “Fris & Fruitig –  een nieuw begin”. De top 3:

Nick & Simon – Nieuwe Dag
Katy Perry – Birthday
Johnny Logan – What’s Another Year

Als afsluiting van de eerste uitzending van 2022 gaf Cor ons het verlossende antwoord. Want wat was nou de betekenis van het Duitse woord “Techtelmechtel”. Dat kun je teruglezen op onze website. Daar kun je ook het nieuwe woord terugvinden.

Tot binnenkort! Dan proberen we het weer!