We starten deze uitzending heel positief met een gezellig nummer Love me just a little bit more van de Dolly Dots. Dat belooft wat! En de zon schijnt. Ook belangrijk.
We bellen met Peter van de Wijst van de bieb. Hij komt nog even terug op de aankopen Marvel boeken die de bieb recent heeft gedaan. Over 2 weken bellen we met Irma, de expert van deze boeken. Peter is blij dat de bieb weer op zijn gewone tijden open is. Check wel even de site want iedere vestiging heeft natuurlijk zijn eigen openingstijden. Hella van der Wijst is 27 februari hun eerste gast in de Engel en ze gaat vertellen over haar tweede boek Rouwverwerking.

Ons volgende onderwerp is Pumpen. Eva Hanegraaf uit Heeswijk Dinther vertelt dat er een aanvraag bij de gemeente is ingediend voor een pump baan; een geasfalteerde hulten bulten baan waar je met step, fiets, rolstoel of scate een traject kunt afleggen. Het is zelfs een sport! Helaas nog niet Olympisch. Jammer. Mocht alles doorgaan dan hopen ze in de zomer van 2023 te kunnen pumpen.

Hierna is de beurt aan Chef Leon. Hij heeft het recept Balkenbrij van zijn tante Stien uit de kast gehaald. De meningen in de studio over balkenbrij zijn verdeeld. Je moet wel sterk zijn trouwens om balkenbrij te maken; vooral in de slotfase van de bereiding heb je kracht nodig om te roeren want de brij moet natuurlijk ook wel gaar zijn.

Even na 11 uur bellen we met Tim van Mun van de Noordkade-uitjes in Veghel. Hij vertelt over de escaperoom die voor vrijgezellen georganiseerd wordt op zondag 13 februari. We zijn erg benieuwd hoe dat gaat als je geen klik hebt met diegene waar je mee gematched wordt ook daar zijn oplossingen voor! Je kunt je tot 9 februari nog aanmelden mocht je op zoek zijn naar de liefde van je leven.

En dan gaat het mis. Anke leest in het blokje lokaal-nieuws een bericht over lachgas en leest ‘lachflas’ in plaats van lachfles. Hilariteit te over wat overging in een ouderwetse slappe lach. Nathalie heeft zich het eerst onder controle en leest het nieuwblokje verder af. Hulde en dank aan haar! De top 3 is deze zaterdag gekozen aan de hand van de Olympische Spelen; winnen. Onze der Deutsche bellen we volgende keer; dan het 50ste woord! Volgende keer, tjsa, dan proberen we het gewoon weer, misschien dat het dan wel lukt.