We starten deze ochtend helaas zonder Nathalie maar hebben daarvoor in de plaats Pepijn, ja, inderdaad, zoontje van, in de studio.
Meteen om 09:10 al bellen we Ferre Otjes die afgelopen week een lintje heeft gekregen nav zijn initiatief van afgelopen jaar om een gekleurd zebrapad in Heeswijk Dinther aan te leggen omdat “iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn”. Hij was met een smoesje naar het kasteel gelokt en vond het vreemd dat hij drinken kreeg tijdens de voorbereiding op de communie. Hij is trots op zijn lintje en dat van de anderen die er ook een gekregen hebben.
We bellen niet met Peter vd Wijst maar met zijn collega Irma van der Meij. Zij is verantwoordelijk voor de inkoop van de boeken van de bieb en dus ook voor die van de Manga collectie die ze samen met het jongeren panel heeft samengesteld. De collectie ligt nu in Uden maar kan vanuit alle vestigingen van de NOBB aan te vragen zijn.
Stel dat je tussen de 15 en 25 bent en wil je je aansluiten bij het jongeren panel dan kan dat en kun je contact opnemen met de NOBB.
Ondertussen zijn de jongens van Zingende Zinnen in de studio aangekomen. Ze hebben een band om zich heen gecreëerd en gaan 7 april de Lievekamp in om hun album te presenteren.  Ze vertellen over het ontstaan van de nummers, wie er verantwoordelijk is voor wat en over de invloeden van buitenaf. “Schets van een moment” heet hun album. Zowel Remco als Wesley kijken uit naar hun optreden in de Lievekamp. Er zijn nog 25 kaartjes dus mocht je er bij willen zijn, dan moet je snel zijn.
Chef Leon maakt deze week een recept risottopaddo-bitterballen. Roy heeft de ballen-samples al thuis maar hij heeft nog niet aan de ballen van Leon gezeten :).
Het recept is op onze site te vinden.
Cor Alberink presenteert in Der Deutsche zijn 50ste woord. Nou, dat hebben we geweten. Hij weet er iedere week een ‘hoogtepunt van de show’ van te maken en dat doet hij ook deze week eer aan.
Volgende keer dan proberen we het gewoon weer. Misschien dat het dan wel lukt.