Vandaag waren we weer in duo-vorm te horen. Anke was helaas afwezig maar hopelijk is ze er de volgende keer weer bij.
Peter van der Wijst van de bibliotheek vertelde ons dat de lezing van Rob van Essen, die gepland stond voor aanstaande dinsdag, helaas niet kan doorgaan. Er was ook nog goed nieuws te melden; de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en je kunt in de bibliotheken van Oss en Meierijstad in gesprek gaan met een lijsttrekker. Onder de noemer “Leen een lijsttrekker” kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier het gesprek aangaan. Kijk even op de website van de bibliotheek om te weten te komen wanneer je met welke lijsttrekker in gesprek kunt gaan.

We spraken met Henk Snijders van de Voedselbank Oss. De normen om toegelaten te worden tot de voedselbank zijn met ingang van dit jaar verruimd. Hierdoor mogen meer mensen gebruik maken van de Voedselbank. Dat er momenteel meer mensen zijn die aankloppen voor hulp is al gebleken. De afgelopen weken hebben al 20 nieuwe mensen zich aangemeld. Mede hierdoor is de Voedselbank op zoek naar vrijwilligers. Heb jij wat vrije uurtjes en wil jij helpen bij het sorteren van inkomend voedsel, het klaarmaken en klaarzetten van pakketten voor de klanten meld je dan aan. Daarnaast zijn ze bij de Voedselbank ook nog op zoek naar twee bedrijfsleiders die de operationele zaken, het totale logistieke proces, de contacten met leveranciers en de planning van de chauffeurs in goede banen gaan leiden. Deze vrijwilligersfunctie kan worden verdeeld in twee dagen per persoon. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de Voedselbank via [email protected].

Chef Léon had dit keer live vanuit Frankrijk weer een nieuw recept voor ons: een zee dorade in zoutkorst. Dit recept is natuurlijk binnenkort ook weer terug te lezen op onze website.

Cor gaf ons het verlossende antwoord, want wat was nou de betekenis van dat lange Duitse woord: “Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz”. Dit was een regionale Duitse wet die de overdracht van de bewaking voor de etikettering van rundvlees regelde. Het nieuwe woord kun je zoals altijd weer terugvinden op onze website.

Er is momenteel veel gaande in de wereld, vandaar dat we voor onze top-3 het thema “Vrede” hadden gekozen. Dit was de top 3:

Ruth Jacott – Vrede
Edwin Starr – War
John Lennon – Imagine

Het zit er weer op voor deze week, tot over 2 weken! Dan zijn we hopelijk weer compleet en proberen we het gewoon weer!