Op deze zonnige zaterdag waren Roy en Nathalie het zonnetje in huis. Maar zij waren niet de enige zonnestraaltjes.
Peter vertelde ons dat bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken dit voorjaar het boek “De droom van de rode kamer” centraal staat. Deze monumentale Chinese roman uit de 18e eeuw verscheen onlangs voor het eerst in het Nederlands. De drie vertalers van dit boek, die 12 jaar over deze vertaling hebben gedaan, komen binnenkort naar Uden, Oss en Veghel om meer inzicht te geven in het verhaal, de historie en de vertaling. Mark Leenhouts (5 april in Uden) is de eerste spreker in deze serie. De volgende zijn Anne Sytske Keijser (17 mei in Oss) en Silvia Marijnissen (13 juni in Veghel). Handig om te weten: Je hoeft het boek niet gelezen te hebben, deze avond is geschikt voor iedereen met interesse in de Chinese historie en cultuur.

Vandaag, 19 maart 2022, is het weer Landelijke Opschoondag georganiseerd door Nederland Schoon. Iemand die ook regelmatig op pad gaat om het zwerfafval in zijn omgeving op te ruimen is Tino Ruijs uit Heeswijk-Dinther. Hij vertelde in de uitzending dat je jezelf via je eigen gemeente kunt opgeven om mee te doen. Zij zorgen er dan voor dat je de middelen krijgt die je nodig hebt zoals een houder voor je afvalzak, handschoenen en plastic zakken. Als je plastic zakken vol zijn stuur je de gemeente een berichtje en komen zij het bij je ophalen. Tino ziet in zijn eigen omgeving dat het statiegeld op plastic flesjes ervoor heeft gezorgd dat er minder flesjes in de natuur terecht komen.  Ook ziet hij steeds meer dorpsgenoten de natuur intrekken om het op te schonen. Wil jij je steentje bijdragen, neem dan contact op met je eigen gemeente en ga op pad.

Het aspergeseizoen komt er weer aan, onze Chef Léon wordt daar natuurlijk erg enthousiast van. Vandaar dat hij ons vandaag het recept gaf voor het maken van een tempura met witte en groene asperges. Dit recept is natuurlijk weer terug te vinden op onze website.

Cor gaf het antwoord op de vraag, wat is nou de betekenis van “zich Sanken”. Dat bleek “ruzie maken” te zijn. Wij kunnen ons hier natuurlijk niks bij voorstellen. De betekenis kun je natuurlijk ook weer teruglezen op onze website, daar staat ook het nieuwe woord waar we weer over na kunnen gaan denken.

Vandaag stond onze top 3 in het teken van de hoge brandstofprijzen. De prijzen aan de pomp zijn de laatste tijd steeds hoger geworden. Je kunt er dan ook voor kiezen om jezelf met een ander vervoersmiddel te gaan verplaatsen zoals bijvoorbeeld de trein, of  fiets of je gaat hardlopen.

Dat was ‘m weer voor deze week. Tot over 2 weken!