De zaterdag ná Goede Vrijdag en vóór 1e Paasdag heet officieel Stille Zaterdag. Stil was ie vandaag zeker niet.
Peter van der Wijst van de NOBB vertelde ons dat het van 9 t/m 16 april weer Boekenweek is in Nederland en Vlaanderen. Deze 87e boekenweek is een ode aan de “eerste liefde”. Peter’s eerste liefde bleek zijn Sony Walkman te zijn. Woensdag 20 april om 20.00uur is in de bibliotheek van Schaijk een lezing van Annejet van der Zijl. Helaas is deze lezing uitverkocht maar op de website staan nog veel meer lezingen die de komende maanden zullen gaan plaatsvinden.

We keken alvast vooruit naar een van de grootste gratis evenementen in onze regio, namelijk de Pinksterfeesten in Nistelrode. Naast de kermis en grote braderie worden er ook andere evenementen georganiseerd. We spraken met Archel Kerkof en Antoine van Bakel die beide betrokken zijn bij een leuk evenement. Archel heeft ervoor gezorgd het NK Knikkeren op 1e Pinksterdag, zondag 5 juni, naar Nistelrode komt. Kinderen t/m 12 jaar kunnen meedoen aan deze voorronde. Uiteindelijk zijn er 16 winnaars die de Gemeente Bernheze kunnen gaan vertegenwoordigen tijdens de finale. Deze finale is op 2 juli in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Antoine van Bakel is wedstrijdleider tijdens het Nisserois Open Darttoernooi. Dit eendaagse toernooi zal plaatsvinden op 2e Pinksterdag, maandag 6 juni.  De dag zal om 10.00 uur starten met een opwarm-ronde; het 170 toernooi. Vanaf 12.30 uur volgt het echte werk volgens het 501 poulesysteem met aansluitend een winnaars- en verliezersronde. Naast een leuke dag zijn er ook geldprijzen te winnen.

Inschrijven voor beide evenementen kan binnenkort via www.pinksterfeesten-nistelrode.nl

Chef Léon had weer een nieuw recept voor ons. Hij maakt gambaballen; makkelijk als snack.

Om in het paas-thema te blijven had onze top-3 vandaag te maken met Jezus/ Pasen.

Cor vertelde ons wat de betekenis is van “der pappenstiel” en gaf ons een nieuw woord waar we weer over na kunnen denken.

Zoals altijd is alles ook weer terug te lezen op onze website.

Over twee weken proberen we het weer! Fijne Paasdagen!