Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio gevonden.
Nathalie vertelt dat op woensdagavond op NPO3 het programma ‘Glory Days’ de moeite waard is; een roadtrip van Guus Meeuwis en Frank Lammers die op zoek gaan naar de roots van Bruce Springsteen. Mooi, dan weet je dus wat wij komende week kijken! Ons eerste interview is met Peter vd Wijst van de bieb; allereerst gaat het over de deelnemers van het Songfestival (vanavond is de finale). Hij gaat de boeken over het songfestival vandaag in de bieb nog even in het zonnetje zetten. Als evenement staat een rouw-evenement op de rol, en Corine Hartman komt in de bieb in Heeswijk-Dinther. Zij verzorgt op 24 mei een interactieve avond.
In het tweede uur hebben we Mart Kievits in de studio. Mart is juridisch adviseur bij Rechtswinkel Bernheze. Iedere dinsdagavond kunnen mensen die een juridische hulpvraag hebben terecht bij De Pas in Heesch. Tussen 19.30-20.30u kun je vrij benaderbaar en kosteloos terecht voor juridische problemen, zoals schuldenproblematiek, burenruzies, incasso. Het team bestaat uit 6 mensen; 3 senior juristen, 3 studenten, waarvan er 2 master en 1 vergevorderde student. Mensen komen steeds vaker in de problemen en kunnen zich vaak geen advocaat veroorloven. De rechtswinkel heeft geen inkomsten maar zijn afhankelijk van fondsen, giften en subsidies. Ze hopen op subsidie van de gemeente, aangezien er veel vraag is naar hulp dat is ook terug te zien aan het aantal mensen wat al een hulpvraag heeft gedaan; hopelijk zijn ze in de toekomst niet meer nodig. In de laatste maanden is een klein netwerk advocaten om hen heen gebouwd, wanneer rechtshulp niet verder kan adviseren, worden mensen doorgestuurd.
Chef Leon van der Heijden vertelt ons hoe we onze bbq nog aantrekkelijker kunnen maken met zijn Argentijnse Chimmichurri. (Recept op deze website).
In het laatste uur hebben we Rien Somers van festival ‘Alle Remmen Los’ aan de telefoon. De line-up wordt doorgenomen voor dit 25-jarige jubileum. Ze hebben er zin in; er zijn nog kaarten voor de camping en voor het festival op 25 en 26 mei.
Roy wil het nog even over de F1 hebben; het parcours van de baan in Miami gaf toch wel wat vragen; de haarspeldbocht, de terrasjes, de haven? Mooi dat Max won! Volgende week in Barcelona!
Onze leraar Duits heeft een nieuw woord gevonden wat hij ons wil presenteren. Het woord van de vorige uitzending was ‘indammen’. Het nieuwe woord is terug te vinden op de website. Hij maakt er, als gewoonlijk, weer een eigen show van!
Mocht je de uitzending hebben gemist dan is het jammer; deze is niet terug te luisteren. Het goed nieuws is: over twee weken zijn we er weer, dan proberen we het gewoon weer! Fijn weekend.