Terwijl Roy vol enthousiasme de studio binnenkwam had Nathalie wat technische opstartproblemen. Niet echt een lekker begin van de dag. Maar het kwam allemaal goed.
Onze eerste gast was Hieke Stek. Dit weekend laat kunstzinnig en creatief vrouwenplatform LadyGurU zich zien tijdens het landelijk open atelierweekend. Op de Noordkade in Veghel hebben zij een pop-up-atelier ingericht in de Malerij. LadyGurU Arts & Crafts is een groep van vrouwen die zich verenigd hebben om elkaar te inspireren en te helpen hun mooie kunstcreaties een podium te geven. Tijdens het weekend zullen een aantal LadyGuru’s aan het werk zijn, er wordt werk geëxposeerd, er is een demonstratie glascasting en er zijn twee doorlopende workshops.

Peter van der Wijst vertelde ons dat er aanstaande woensdagavond bij de bibliotheek in Oss een heuse Kruidenproeverij wordt georganiseerd door de Stadse Boeren. Je wordt meegenomen in de wereld van biologische, bijzondere kruiden. Op donderdag tussen 16.00 – 18.00 uur is er een afscheidsreceptie van jeugdbibliothecaris, Anton Bimbergen. Hij is al 42,5 jaar het gezicht van de jeugdafdeling van de bibliotheek in Oss maar hij gaat volgende week met pensioen.

Chef Léon vertelde ons vandaag hoe je een Rode Poon moet bereiden. Deze vis heeft een fijne smaak en is zoet-garnaalachtig. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt. Het recept is natuurlijk terug te lezen op onze website. Daarnaast vertelde Léon dat hij binnenkort te zien zal zijn tijdens het Fabriek Magnifique Festival in Veghel. Hier zal hij lekkere gerechten maken zoals gegrilde vis van de BBQ en Thaise Nasi. Dus schrijf het weekend van 22-23 en 24 juli alvast in je agenda.

Mathieu Bosch van de Bernhezer Kunstkring  vertelde over de open atelierroute. Volgend weekend, 2 & 3 juli openen 20 kunstenaars hun atelier. Bij deze kunstenaars, de bibliotheken in Bernheze en de gemeenschapshuizen liggen folders met de route die je kunt volgen. Bij De Wis in Loosbroek is een overzichtstentoonstelling. Hier staat van elke kunstenaar 1 kunstwerk zodat je kunt bepalen bij welke kunstenaar je wil gaan kijken

Frank van Heck was in de studio om te vertellen over “Die van Ons”. Een nieuw soort speciaalbier die de vrienden Frank van Heck en Barry Pranger samen op de markt brengen. Als hobby nuttigen de heren graag speciaalbiertjes en bezoeken en organiseren bierproefavonden maar ze hadden altijd wel kritiek. Toen zei “die van ons” “doe het lekker zelf”, en dat deden de heren. Het eerste label zal een zware blond van 8,4% zijn. Het recept is klaar en aanstaande maandag zal het biertje worden gebotteld. Vanaf 1 juli is het in de regio verkrijgbaar.

Cor gaf ons de oplossing. Wat was nou de betekenis van het Duitse woord “Tröte”. De oplossing en het nieuwe woord, kun je terugvinden op onze website.

Nathalie bezocht deze week de film over Elvis Presley in de bioscoop. Daarom werd besloten om als thema van de Top 3 te kiezen voor Rock ’n Roll. De hele top 3 kun je terugvinden op onze website.

Tot over 2 weken! Dan zijn we er weer!