We moesten er even op wachten maar vandaag was er weer een nieuwe uitzending van Het Goedemorgen Café. Met Annemarie Baaijens van de Osse bibliotheek hadden we het over het weekend van de wetenschap.
Er is voor jong en oud van alles te doen zoals proefjes doen, lava lampjes maken of raketjes schieten. Daarnaast is MSD aanwezig.  Zij gaan met de kinderen experimenten doen.

We spraken met Heidi van Lokven van Eten Over? Op zaterdag 15 oktober zal bij alle vestigingen van supermarktketen Jumbo in Bernheze, Berghem en Oss  een inzamelactie worden gehouden. Er zijn vrijwilligers aanwezig die het winkelend publiek vragen om lang houdbare producten te doneren. De klanten krijgen een flyer met een verlanglijst. Kun je wat missen, doneer dan, in de week van de armoede, aan Eten Over?

Vandaag konden we de laatste drie kandidaten van Maestro bekend maken. Léon Dijkhoff, Wilson Bosch en Rob van Zutphen zijn toegevoegd als lokale maestro. Wil jij zien wie van de vijf maestro’s er met de felbegeerde titel vandoor gaat. Zorg dan dat je volgende week zaterdag, 8 oktober, aanwezig bent.

Chef Leon gaf ons vandaag een Italiaans recept; Pappardelle ai Funghi. Dit recept is terug te lezen op onze website.

Maureen van Geenen is één van de acteurs in de productie “De Bende van Oss”. Dit kijk- en luisterspektakel laat het Oss van ooit op indrukwekkende wijze herleven. Wil je deze voorstelling bijwonen? Wees er dan snel bij. Via de website van Theater de Lievekamp zijn nog een paar tickets te koop voor de voorstelling op zondagavond.

Het was alweer even geleden dat we hem spraken, maar Cor gaf ons vandaag het verlossende antwoord. Wat is nou de betekenis van “nichtsdestotrotz”. Anke dacht dat het desalniettemin is. Of dit goed is lees je op onze website. Daar staat ook het nieuwe Duitse woord waar we weer over na kunnen gaan denken.

Onze top 3 stond vandaag in het teken van Dierendag. Aanstaande dinsdag, 4 oktober, worden alle (huis) dieren weer extra in het zonnetje gezet. Wil jij weten welke liedjes in de top 3 terecht zijn gekomen? Dat lees je op goedemorgencafe.nl

Tot over 2 weken!!