Na de locatie uitzendingen bij het Kasteel van Sinterklaas en de inzamelingsactie voor de voedselbank was het even stil rondom Het Goedemorgen Café. Vandaag  waren we weer te horen vanuit onze eigen studio en er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons.
Met natuurlijk ook onze vertrouwde items zoals Peter van der Wijst. Hij praatte ons bij over alle activiteiten die we binnenkort weer kunnen verwachten bij de bibliotheken in onze regio. Over twee weken zijn weer de nationale voorleesdagen. Er zijn veel dingen te doen in de bibliotheek, zoals; het voorleesontbijt en een pyjamaparty. De bibliotheken van Bernheze beginnen met “de VoorleesExpress”. 20 Weken lang gaat een vrijwilliger langs bij taalarme gezinnen waar niet zoveel wordt voorgelezen. Het is de bedoeling dat het daarna door de ouders wordt overgenomen zodat ook voor deze kinderen voorlezen een vast ritueel wordt. De bibliotheek is nog op zoek naar vrijwilligers die hier 1 uur per week mee bezig willen zijn.

Annemarie Baaijens hadden we al regelmatig aan de lijn als vervanger van Peter, maar vandaag spraken we haar in haar nieuwe functie als PR-communicatiemanager van het Jan Cunen Museum in Oss. Daar is nu een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Oss; “Villa Curiossa”. Je kunt hier alles ervaren en ontdekken wat Oss trots maakt. Centraal in Villa Curiossa staat een levensgrote replica van Villa Constance: niet voor niets het mooiste monument van Oss. Het gebouw fungeert als een interactieve tijdmachine naar de rijke stadsgeschiedenis.

Ook in het nieuwe jaar krijgen we weer Duitse les van Cor. Hij vertelde ons de betekenis van “smombie”. Dat is namelijk dat je niet meer zoveel mee krijgt van datgene wat er om je heen gebeurd, doordat je bijvoorbeeld met je telefoon bezig bent. Tevens was dit het Duitse jeugdwoord van 2015. We hebben weer wat geleerd vandaag. Ook gaf hij ons weer een nieuw woord om over na te denken. Dit kun je allemaal teruglezen op onze website.

Aangezien we weer een heel nieuw jaar hebben met 365 nieuwe dagen had de eerste Top 3 van dit jaar als thema; de dagen van de week. Er kwamen liedjes voorbij van The Bangles, U2 en Whigfield.

Tot over 2 weken!