Dichtgevroren autodeuren en auto’s die niet willen starten….het was weer zo’n morgen voor het Goedemorgen Café team. Het mocht de pret niet drukken want het was dan ook alweer lang geleden dat we als team compleet waren.
Peter  vertelde ons over de Nationale Voorleesdagen; deze zijn van 25 januari 2023 t/m 5 februari 2023. Er zullen dan veel leuke activiteiten zijn zoals een peuter,- en kleuterquiz, het  voorleesontbijt en een pyjamaparty. Maar ook voor volwassenen wordt er genoeg georganiseerd door de diverse bibliotheken in onze regio. In het kader van de landelijke poëzieweek komt op woensdag 25 januari dichter en schrijver Bart Chabot naar De Groene Engel in Oss. Kijk voor alle andere activiteiten op de website van de NOBB.

Ook kwamen er spontaan 2 vrijwilligers van de Pinksterfeesten langs in de studio. Hilde vertelde ons dat de vrijwilligers namelijk alweer druk bezig zijn met het werven van sponsoren. Dit doen ze door persoonlijk langs te gaan bij diverse bedrijven in de regio. Bedrijven hoeven niet persé een financiële bijdrage te leveren. Men kan ook diensten aanbieden voor de pinksterveiling.

Het was alweer even geleden dat we spraken met onze chef-kok Leon. Vandaag gaf hij ons het recept voor een lichte maaltijd; Bouillabaisse à la Marseille. Een Zuid-Franse vissoep. Het recept hiervan kun je natuurlijk weer terugvinden op onze website.

Bij de uitvoering van het carnavalsfeest voor de jeugd in Heeswijk, Dinther en Loosbroek is de organisatie geheel afhankelijk van vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn om dit te organiseren, dat vertelde Edwin en Henri van stichting Jeugdcarnaval HDL ons. De stichting is dan ook nog op zoek naar vrijwilligers. Als je een middag of avond wil komen helpen bij de garderobe, aan de bar, als zaalwacht of het bemannen van spelletjes tijdens de spelletjesmiddag op dinsdagmiddag, dan kun je jezelf opgeven via de website van Jeugdcarnaval HDL.

Cor gaf ons weer het verlossende antwoord. Want wat is nou de betekenis van “fracksausen”. Dit, en het nieuwe duitse woord waar we weer over na kunnen denken is zoals altijd weer terug te lezen op onze website. Net als onze muzikale top 3, die vandaag in het teken stond van ijs, sneeuw en kou.

Tot snel!