Op deze zonnige zaterdagmorgen waren Roy en Nathalie weer in de studio van Het Goedemorgen Café te vinden.
Peter van der Wijst vertelde ons dat je bij de verschillende bibliotheken in de regio terecht kunt als je hulp nodig hebt bij het invullen van je belastingaangifte. Veel mensen vinden dit moeilijk, en daarom is er een belastingspreekuur waarbij medewerkers van Ons Welzijn je kunnen helpen bij het doen van aangifte. Je moet van tevoren wel even een afspraak maken via Ons Welzijn. Meer informatie hierover kun je terugvinden op nobb.nl.

Rutgher vd Heuvel en Rian van Schijndel van Maashorst Events kwamen in de studio vertellen over Wandel Evenement Maashorst op zondag 26 maart en over de Trailrun op zondag 2 april. Maashorst. Voor het wandel evenement is een mooie route uitgezet door het Maashorst gebied.  De organisatie hoopt dat de wandelaars de voorinschrijving gebruiken om  zo de drukte bij de start te vermijden. Zo kunnen de wandelaars meteen ontspannen aan een heerlijke belevingstocht beginnen.

Rian van Schijndel vertelde ons meer over de Trailrun. Dit hardloopevenement op 2 april gaat dwars door de bossen en velden van het Maashorst gebied. Dit sportieve evenement is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper. Het is een wandelevenement zonder wedstrijdelement. Alle informatie over deze evenementen is terug te vinden op maashorst-events.nl

Chef Léon had vandaag, zoals hij zelf zegt, een simpel recept voor ons, namelijk; lasagne met spinazie en gerookte zalm. Het recept is terug te vinden op onze website.

Leerkracht Suzanne Maas van Basisschool Het Kleurenbos uit Oss kwam met leerlingen Teun B, Teun, Guus en Felice, langs in de studio om te vertellen over de textielrace. In onze maatschappij komt nog steeds jaarlijks gemiddeld zo’n 10 kilo textiel per persoon bij het restafval terecht. Zonde, want van dit textiel kan nieuwe kleding gemaakt worden. Het Kleurenbos doet mee om bewustwording over duurzaamheid te kweken en om het belang van een circulaire maatschappij te leren. Goede en bruikbare kleding wordt door de kringloop verkocht en eventuele kapotte kleding wordt gerecycled en daar worden nieuwe dingen van gemaakt zoals vaatdoeken. Meerdere scholen in Oss doen mee aan de Textielrace. Het aantal ingeleverde kilo’s wordt gewogen en daar krijgt de school punten voor. Ook krijg je extra punten als je de kleding kunt hergebruiken. Wij zijn benieuwd wie er gaat winnen.

Cor vertelde ons dat de betekenis van “Schlamassel”, ellende/in de penarie komen is. We kregen natuurlijk ook weer een nieuw woord om over na te denken. Alweer het 70e woord!

Tot zover deze bomvolle uitzending! Over twee weken zijn we er weer!