Het is een druilerige 1-april-zaterdagochtend en daarom starten we de uitzending met “Guten Morgen Sonnenshein” en het meer muzikale “Goeie morgen zonneschijn” en daarmee is de toon gezet: we gaan er een zonnige uitzending van maken.
We hebben het nog even over de zomertijd waar we nu al weer een week mee mogen dealen. De conclusie is dat we het fijn vinden dat het een uur langer licht is.
Om 09:45 uur bellen we met Peter vd Wijst; hij vertelt deze keer over de activiteit in Heesch, op 13 april is er een lezing over autisme. Komende donderdag is er een in Ravenstein over boerenlandvogels. In Uden op 20 april een lezing over een reis naar Australië. Voldoende dus om naar toe te gaan! Hij heeft trouwens haast omdat hij zijn jongste moet helpen bij het spotten van een bijzondere vogel die alleen vandaag te zien is in Nederland :). Succes Peter!
Konrad en Manja zijn in de studio en ze vertellen over hun toneeluitvoering in Berghem. Afgelopen week hebben ze met hun horror-klucht al twee maal opgetreden in de Berchplaets en ook dit weekend mogen ze nog twee maal. Zowel voor de zaterdagavond als voor de zondagmiddag zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Onze top 3 van Nathalie van vandaag wordt er een waarin het woord “fools” in voor komt. Chefkok Leon vd Heijden is vandaag nog niet in een 1-april grap getrapt, denkt hij. Hij heeft een recept voor een 1000 en 1 salade. Het recept is op de site te vinden.

Het laatste uur bellen we met onze collega Jolwin Dobbelsteen en nemen we wat 1-april grappen door: de ziggo-brief die hij voor zijn zoontje had gemaakt, Lul-boom Pop die om 14:00 uur gaat bekendmaken welke genderneutrale naam ze gaan aannemen, de Hema die rompertjes voor volwassenen heeft en de Efteling die het carnaval festival heeft aangepast. Wat een creativiteit!

De prognose van de F1 wordt door Roy en Nathalie doorgenomen. Mocht je dit morgen live willen kijken dan moet je vroeg voor de tv zitten, om 07:00 uur al

Onze Cor is jarig en zit met 48 jongeren in de schoolbus op reis naar Berlijn. Wij vieren dat speciaal voor hem met Helene Fischer. Atemlos. Gedenkwaardig dus.

De Nathalie Top-3 is als volgt: Op 3: Queen, you don’t fool me. Op 2: de Doobie brothers, what the fool believes. Op 1: Diana Ross, why do fools fall in love. Fijn weekend; dit was het weer voor vandaag. Volgende keer proberen we het gewoon weer.