Terwijl het zonnetje langzaam doorkomt bespreken we met elkaar wat we de afgelopen week hebben gedaan.
Het toeval wil dat we allemaal een tuincentra hebben bezocht of flink in de tuin hebben gewerkt. Terwijl Peter naar het treinstation fietst op weg naar een nieuwe werkdag in de Osse bibliotheek blijkt dat hij zich deze keer niet zo goed heeft kunnen voorbereiden. Geeft niks, Peter. Wij helpen je wel! Zo zijn er binnenkort weer diverse lezingen in de bieb, zoals van Wim Daniëls. Maar zoals altijd zijn alle activiteiten gemakkelijk terug te vinden op nobb.nl.

In het tweede uur was voorzitter Gerard van der Sluis van Toneelvereniging Efkes Anders in onze studio om te vertellen over de uitvoering van “Koekje van Eigen deeg” die de vereniging vandaag en morgen gaat spelen bij CC Nesterlé in Nistelrode. Deze chaotische en daardoor heerlijke, onvervalste klucht met snelle dialogen tussen hilarische typetjes levert gegarandeerd een gezellige toneelavond op.

Met een kleine kater, maar zeker niet minder enthousiast, had Chef León weer een nieuw recept voor ons voor een Brabantse Aspergesoep. Door het niet al te beste weer is het seizoen met enige vertraging begonnen, maar het is weer de hoogste tijd om van “de Koningin der Groenten” te gaan genieten. Dit recept is zoals altijd terug te lezen op onze website.

Ghilaine Vroomans en Sjanet Thijssen, of beter gezegd “Blauwe Bob” en “Gele Gemma”, van Stichting Jeugdbelangen Nistelrode en Bianca Lammerts, evenementencoördinator van het Osse Centrum, kwamen langs in de studio om te vertellen over de diverse activiteiten tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

Cor is weer terug uit Berlijn en geeft ons weer de oplossing van het Duitse woord; “Ihmchen”. Dat is namelijk, als je over een persoon praat terwijl die er niet bij is, roddelen dus eigenlijk. Ook kregen we weer een nieuw woord om over na te denken; “Broiler”. We kregen er zelfs een zin bij: “Der Kasseler-Broiler war in der DDR ein gepökelter und danach geräucherter Broiler”.

Tot zover deze bomvolle uitzending. Over 2 weken zijn we er weer!