Op deze 29ste april begint de dag qua weer wat droevig. Het goede nieuws is dat het vandaag in de loop van de dag mooi weer wordt en dat dit in het weekend ook zo blijft. Fijn voor de kampeerders onder ons. Goed. Tot zover het weerbericht.
We benoemen even ‘onze’ kansen bij het songfestival en komen tot de conclusie dat het komt zoals het komt en gaat zoals het gaat. We wachten het rustig af en gaan misschien wel met een vlaggetje voor de tv zitten. Misschien ook niet :).
Deze uitzending valt midden in de meivakantie en daarom moeten we het zonder Peter van de Wijst van de bibliotheek doen. Nathalie neemt het stokje van Peter over en weet dat op vrijdag 5 mei in de Apotheek op de Noordkade in Veghel De Kings spelen. Ook is er een informatieavond over de overgang en een informatieavond over Dungeons en Dragons. Meer info als altijd op de site van de NOBB.
De top 3 van Nathalie is muziek van overleden artiesten uit het buitenland en, hoe onaangenaam om te zeggen natuurlijk; daarvan zijn er genoeg! De lijnen staan open!
Onze Leon is helaas niet aanwezig dus Roy heeft een geweldig recept met noedels, snijbonen en paprika. Wokken. Jammie.
Om 11:15 bellen we met Dick van der Wijst, drummer van BZB. Zij organiseren op 17 en 18 mei het Alle Remmen Los festival. BZB geeft daar de aller- aller- aller- grootste show ever vanwege hun 30-jarig jubileum. Helaas neemt Dick de telefoon niet aan dus hebben we het over de F1 en wat de kansen zijn. Ferrari wordt door de interne kenners voor komende zondag op het erepodium gezet. Gelukkig belt Dick zelf met de studio en komen we toch toch een interview. Hij vertelt over het ontstaan van de band. Alle bandleden hadden destijds een andere metalband en deden BZB er, als uitlaatklep, bij. Onder het management van Rien werd de band een jongensdroom en stonden ze ‘ineens’ op Paaspop. Na 25 jaar hebben ze besloten dat BZB hun agenda niet meer bepaalt en treden ze nog 10 tot 12 keer per jaar op. Bij Alle Remmen Los gaan ze een unieke show neerzetten en komen alle oude nummers terug. Daar moet je bij zijn!
Cor, Der Deutsche, is telefonisch in de studio aanwezig. Hij heeft natuurlijk weer een heel verhaal en maakt er voor zichzelf weer een hoogtepunt van op deze zaterdag.
Nathalie’s Top 3 wordt: op nummer drie: Whitney Houston met How Will I Know, op twee Amy Winehouse met Valerie en op nummer 1 Elvis Presley met Jailhouse Rock.
Met dank aan de assistentie van Pepijn en Geke werd het weer een enerverende uitzending waarin bijna alles lukte. De volgende keer proberen we het gewoon weer en misschien lukt het dan wel. Fijn weekend!