Na een aantal weken afwezigheid hebben we de weg naar de radiostudio gelukkig weer gevonden.
Peter van der Wijst van de bibliotheek vertelde ons over een nieuw project van Bibliotheek Oss en antidiscriminatiebureau RADAR. Zij zijn samen een nieuw project tegen discriminatie gestart: Ik ben! In deze tentoonstelling stellen lokale gastcollectioneurs hun eigen collectie samen. De gastcollectioneurs hebben allemaal in hun dagelijkse leven te maken met discriminatie en uitsluiting. Er zijn in totaal zes gastcollectioneurs gevraagd. Elke twee maanden staat één persoon centraal. Onderwerpen die in Ik ben! centraal staan, zijn afkomst, godsdienst, lichamelijke beperking, geslacht en seksuele geaardheid.

Chef Léon had gisteren een bijzondere dag. Zijn dochter is gisteren getrouwd. Hij was niet alleen de vader van de bruid, maar vanzelfsprekend ook de cateraar. Ondanks zijn drukke agenda had hij ook weer een nieuw recept voor ons: aspergebavarois met Hollandse garnalen. Het recept is natuurlijk terug te lezen op de website.

Over het woord van onze Cor hebben we deze keer wel héél erg lang na kunnen denken. Het oude woord was “Geistesblitz”. Dit wil zeggen dat je een “euraka-moment” hebt.

Het warme weer bracht ons vandaag bij een “zomer-knaller-beukplaat -top3”.