Op deze zonnige zaterdag hadden we weer een bomvolle uitzending.
Zo vertelde  Peter van der Wijst van de bibliotheek in Oss dat de schoolvakantie alweer bijna gaat beginnen en dat er dan door de kinderen te weinig wordt gelezen. Als kinderen een paar weken achter elkaar niet lezen ontwikkelen ze meteen een leesachterstand. Om toch te blijven lezen heeft de bieb een speciale activiteit; Leesmiljonair. Doel is om 1 miljoen leesminuten te sparen. Je kunt in de bibliotheek een poster halen. Elke minuut die je leest mag je noteren op deze poster. Eén keer in de week geef je je aantal gelezen minuten door in de bieb. Deze worden genoteerd om samen het doel van 1 miljoen leesminuten te behalen. Kinderen van groep 3-8 kunnen tot 2 september minuten sparen. Als je 500 leesminuten hebt gespaard mag je je  opgeven voor het Leesmiljonairsfeest.

De musicalproductiegroep van Phoenix Cultuur uit Veghel speelt dit weekend in Het Spectrum in Schijndel het wereldberoemde verhaal van De Tovenaar van Oz in een compleet nieuwe bewerking met Motown invloeden en een Brabantse draai. We spraken hierover met Rosalie Bloemers. Vandaag zijn er 2 voorstellingen; om 15.00 en 19.30 en morgen ook om 15.00u. Kaartjes voor deze voorstellingen zijn ook te koop aan de kassa op de locatie.

Chef Léon had vandaag weer een nieuw recept voor ons;  een vegetarische seizoensomelet. Hij heeft hier speciaal voor gekozen zodat hij nog eenmaal kan werken met de asperge, want na volgende week is het seizoen helaas alweer voorbij. Het recept is zoals altijd terug te lezen op onze website.

Penny Klamer neemt dit jaar afscheid van”haar” festival Muze Misse. Na een persoonlijk moeilijke periode zal ze dit festival met een dubbel gevoel gaan beleven. Penny organiseerde 60 jaar lang  diverse evenementen waarvan Muze Misse alweer 30 jaar in het Jan Cunenpark in Oss. Dit jaar  wordt ze 75 jaar en heeft ze ervoor gekozen om het wat rustiger aan te gaan doen. Ze draagt het festivalstokje over. Penny is vooral blij wanneer tijdens het festival alles goed is verlopen en de laatste bezoeker tevreden het park verlaat. De laatste tickets zijn nog te koop. Kijk hiervoor op muzemisse.nl en geniet volgend weekend, 1 & 2 juli van lokale en nationale artiesten.

Cor gaf ons weer de oplossing van het Duitse woord “Halbstarke”. Dat is namelijk een onwillige puber, een nozem. Ook kregen we weer een nieuw woord om over na te denken.

Tot snel!