Op deze zaterdag de 8ste juli wordt het vandaag buiten 30 graden maar in de studio is het, verrassend, en dankzij de airco, best lekker koel. Goed te doen dus. Je hebt natuurlijk niets aan deze informatie maar ach, je kunt het maar weten.
‘Onze’ Peter van de bieb is vandaag niet telefonisch te horen maar is vandaag onze studiogast. Het is al vroeg gezellig in de studio door de zonnige muziekkeuze.
De diverse onderwerpen worden besproken en snel afgewisseld. Waar we wel even bij stilstaan is de tributeband van Elton John die tijdens Lulboompop in Megen te zien en horen was. Daarvan draaien we een fragment. Geweldig!
Leon heeft als altijd weer een prachtig recept en gezien de mooie temperaturen buiten een licht verteerbare visschotel.
Peter vertelt over de vakantieactiviteiten van de NOBB. De beroemde vakantietas wordt aangehaald zodat je met een divers aanbod naar huis gaat. Nieuw is de eigen keuze van de medewerkers waar lezers mee verrast gaan worden. ‘Wordt er meer gelezen?’ ‘Ja hoor, met name door jongere lezers; veel sport, biografieën’.
Tussendoor start onze studiogast Xavi ‘de Engelbewaarder’ in. Xavi is een leerling uit de klas van Roy en is vandaag in de studio om wat radio-techniek te komen doen. Superleuk hoor!
Peter vervolgt zijn verhaal over de Wensclub van een groep kinderen van het Palet uit Heeswijk-Dinther. Als voorbeeld wordt aangehaald: als er een eenzame oudere is, dan gaan ze op bezoek. De wensclub is na aanleiding van het boek De Wensclub van Jette Schroder. Mooi om te vertellen is dat dit ook grootse landelijke media aandacht krijgt. Cor ‘der Deutsche’ is met collega’s in de Ardennen maar weet als altijd toch zijn hoogtepuntje te pakken met zijn item. Dit was het weer; volgende keer proberen we het gewoon weer. Misschien lukt het dan wel :). Fijn weekend!