Een compleet team, dat is alweer enkele weken geleden. Vandaag was het weer zover!
Een compleet team, dat is alweer enkele weken geleden. Vandaag was het weer zover!
Met Peter hadden we het over de zomerperiode in de bieb. Het is wat rustiger en de bibliotheken hebben andere openingstijden maar dat wil niet zeggen dat er niks te doen is. Op vrijdagavond 25 augustus organiseert de Bibliotheek in Uden in samenwerking met het jongerenpanel opnieuw een Young Adult festival. Op deze zomeravond kun je tussen 19.00 en 22.00 uur meedoen aan de leukste workshops. Er zullen bekende booktokkers aanwezig zijn en je kunt met vrienden een foto laten maken bij een Booktok photobooth.

De bouwvakvakantie is begonnen en veel mensen zullen met de auto naar hun vakantiebestemming reizen. Han Minnaar gaf ons handige tips waar je voor vertrek op moet letten. Regulier onderhoud en een vakantiecontrole, 2 weken voor vertrek, zijn van groot belang. Zorg er daarnaast voor dat de bandenspanning, vloeistoffen en verlichting in orde zijn. Neem van je eigen vloeistoffen een literflesje mee om te voorkomen dat je olie niet verkrijgbaar is in het buitenland. Controleer goed wat het land van je bestemming als verplichting voorschrijft. Denk hierbij aan vignetten, een alcoholtest en veiligheidshesjes voor elke reiziger. Ga goed voorbereid op reis, en heb plezier.

Chef Leon had voor ons weer een nieuw recept; een Oosterse maaltijdsoep. Deze soep kun je ook al als ontbijt eten zodat je al lekker veel groeten binnen hebt. Ook bevat dit soepje veel vezels. Lekker gezond dus. Het recept is na te lezen op de website.

De Solexen gaan eind Augustus weer rijden tijdens de 15e editie van de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther. Organisator Roy van der Heijden vertelde dat er naast de solexrace en de brascross natuurlijk ook weer een festival is met optredens van Rowwen Hèze, WC Experience en Mooi Wark. In de afgelopen jaren is er al € 335.000 opgehaald voor KIKA. Het goede doel waar de organisatie zich al jaren voor inzet.

Cor had vorige week een nieuw woord aan Roy gegeven. Dat was “Kotau”. De betekenis hiervan is: een diepe buiging maken voor iemand tegen wie je opkijkt. Ook deze week kregen we een nieuw woord waar we, door onze vakantie, extra lang over na kunnen denken. Dit zie je verder op de site.

Vandaag is de jaarlijkse Canal Parade in Amsterdam. Wij wilden graag weten welk liedje jij graag zou willen horen als je op een van deze boten mee zou varen. Onze uiteindelijke “Pride” top 3 zie je hier verderop.

We zijn even met vakantie! Zaterdag 2 september zullen we er weer zijn. Fijne vakantie iedereen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *