De eerste uitzending na de vakantie. Dat is voor velen zo’n moment om er weer even in te komen, dus ook voor ons.
Maar onze vaste gasten waren gewoon weer van de partij. Peter bracht ons weer op de hoogte van het wel en wee in de bibliotheek. Volgend weekend zijn de Open Monumentendagen. Op zaterdag 9 en zondag 10 september rijdt een excursie bus door de gemeente Bernheze en Oss. In de bus is een gids aanwezig die je van meer informatie en wetenswaardigheden voorziet. De bus stopt bij twee monumenten voor een rondleiding. Reserveren is verplicht dus kijk even op de website van de bieb voor meer informatie. Over die website gesproken, die staat bomvol met activiteiten, dus neem eens een kijkje.

We belden met onze radio collega Patrick. Hij is namens Mfm aanwezig op het  Hoessenbosch Festival. Wil je hier nou niks van missen, laat de radio dan lekker aanstaan. Vanmiddag vanaf 16.00u hoor je onze collega’s live vanaf het festival.

Chef Léon kwam vandaag live vanuit Frankrijk. Hij gaf ons weer een nieuw recept. Dit keer: Een vrije uitloop kip met morilles. Fransen geven veel geld uit aan goed eten. Het kan zijn dat je in Nederland sommige ingrediënten niet kan aankomen of dat ze erg duur zijn, maar ook hiervoor geeft Léon je een goed alternatief. Kijk voor het recept op onze website.

Vandaag is het gratis toegankelijke Zomernacht Festival in Nistelrode. Het Festival is inmiddels al ruim 30 jaar een begrip in de regio. Elk jaar komen er meer bezoekers uit Nistelrode en omgeving naar dit gratis openlucht festival. We spraken met Ruud Wijdeven. Hij vertelde dat er op dit moment veel vrijwilligers hard aan het werk zijn om alles gereed te maken. Dankzij deze vrijwilligers blijft het festival gratis toegankelijk. Als afsluitende artiest heeft de organisatie Jody Bernal weten te strikken.

Cor gaf ons de oplossing van het Duitse woord “Ladenhüter”.  Ook gaf hij ons een nieuw Duits woord waar we weer over na kunnen denken. Je leest alles terug op onze website.

De zomer Top 3 houden jullie van ons tegoed.

 

Tot binnenkort! Fijn weekend!