Het Goedemorgen Cafe team heeft een wijziging ondergaan: we hebben een oma in ons midden.
Anke is 5 september de trotse oma geworden van haar eerste kleinkind Dio. Daar wordt bij aanvang van de uitzending natuurlijk even bij stil gestaan.

Verder wordt het opletten geblazen want onze telefonische gasten hebben vandaag allemaal een ander tijdstip. Na het regionieuws van 09:30 uur bellen we vandaag eerst met Der Deutsche: Alles loopt anders maar gelukkig zijn we, ondanks ons aller autisme, enorm flexibel. Cor krijgt het gewoon weer voor elkaar om ook op dit tijdstip weer een hoogtepunt neer te zetten. Bedankt Cor!

We bellen met Guy Van der Stuyft, voorzitter van Team Kempen (Turnhout (B)) en de initiator van Vlucht 14-18. Hij vertelt vol trots over de 50 en 100 mijls historische wandeltocht die komend weekend van Uden naar Turnhout loopt, van Turnhout naar Uden, of heen en terug. Aan deze eerste editie doen (nu al, en de inschrijving is nog niet gesloten) 315 deelnemers mee. Maashorst Events uit Nederland organiseert het Nederlandse gedeelte van de tocht. De 8 posten onderweg worden geheel bezet door vrijwilligers die 24/7 in touw zullen zijn om de deelnemers van een vriendelijk woord, een stempel op hun stempelkaart en van voorraad voorzien.

We bellen met chef Leon van der Heijden, die als altijd zijn woordje klaar heeft. Vol passie vertelt hij hoe hij een eigen recept en de combinatie daarvan heeft gemaakt. En dat je voor dit recept ook kan werken met restjes vis die je in de het opgespaard.

Festivalband Babyblue wordt gebeld, zij hebben namelijk een feestje te vieren: we spreken met Niels. Ze bestaan 10 jaar. Ze treden bijna ieder weekend op, dus de vraag is hoe ze het zo lang met elkaar volhouden. Het antwoord is: vriendschap. Er is bijna nooit onenigheid en dat is fijn. De krenten uit de pap: ze zijn zelf feestvierders en dat is precies wat ze op ieder festival doen; een feest vieren. Wat begon in Berlicum in cafe de Gouden Leeuw met alles zelf sjouwen wordt nu in een vrachtwagen gebracht. Paaspop mainstage was toch wel een hoogtepunt. Op 2 december vieren ze hun feest op hun eigen festival waar ook Flemming aanwezig zal zijn: Bluefest. De kaartverkoop is vanochtend gestart.

We behandelen de F1 van dit weekend in Singapore, het is een straatrace. Redbull heeft wat problemen dus of Max dit weekend weer vooraan zal rijden, dat is nog de vraag. De dag van …. wordt behandeld als ook de jarigen van 16 september. De inzendingen voor onze top 3 van deze week stromen binnen; we vroegen om titels die de luisteraars herinneren aan hun vakantie.

Als laatste hebben we vandaag Peter vd Wijst, van de bieb, aan de telefoon. De bieb heeft aandacht gevraagd voor de Verspillingsvrije weken, dat deden ze dmv een bakfiets en een mascotte. De leesmiljonairs van dit jaar hebben prachtige cijfers: er is in Bernheze en Maashorst precies 1 miljoen minuten gelezen. Geweldig! Zondagmorgen is een Open Pleinfeest waar ook de bieb is. De volgende keer gaan we het over de Kinderboekenweek. Het beste nieuws van vandaag is: We hebben tijd om de Top 3 te draaien :).

Tot de volgende keer, dan proberen we het gewoon weer!