En weer lag de volgorde van ons programma overhoop. Cor stal al wederom vroeg in het programma de show. We kregen een nieuw Duits woord en hij gaf ons de oplossing van het woord: “Kassale”.
En weer lag de volgorde van ons programma overhoop. Cor stal al wederom vroeg in het programma de show. We kregen een nieuw Duits woord en hij gaf ons de oplossing van het woord: “Kassale”.

Bij afwezigheid van Peter bespraken Nathalie en Anke de activiteiten bij de bibliotheek. Woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het weer tijd voor de kinderboekenweek. Er is veel  te doen bij de diverse bibliotheken in de regio. Zo zijn er leuke workshops, voorleesmiddagen en is er een gave speurtocht. In de nieuwsbrief van de bibliotheek had Anke gelezen over een nieuw initiatief; “Biblioscoop”; de nieuwe streamingsdienst van de bieb. Filmliefhebbers krijgen een breed scala aan films en documentaires te zien die speciaal zijn geselecteerd voor leden. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je dit als eerste uitproberen. Meld je dan aan via de website van de bibliotheek om deel te nemen aan deze pilot.

Met Renza Van Der Wijst van Zorgboerderij van der Wijst hadden we het over de jaarlijkse Pompoenenfair. Op zondag 1 oktober is het namelijk weer zover. Er is van alles te zien en te doen met als thema pompoen. Naast de pompoenenverkoop, workshop met pompoen en bowlen met pompoen is er ook een streekmarkt. Dus heb je morgen niks te doen ga dan tussen 11.00-17.00 eens een kijkje nemen in Vorstenbosch.

Chef Leon gaf ons vandaag een nieuw recept voor een klassieke visfarce. Dit recept is natuurlijk ook weer terug te lezen op onze website.

Het festivalseizoen is alweer bijna ten einde maar voordat het zover is gaan ze in Volkel nog een laatste keer het tentzeil van de tenten blazen. Volgend weekend is het weer tijd voor dé afsluiter van het seizoen: Festyland. Rien Somers vertelde ons dat er op vrijdag en zaterdag weer een diversiteit aan artiesten te zien is. Natuurlijk zijn de mannen van BZB aanwezig, daarnaast zijn ook Flemming, Antoon en LaFuente te zien. De zondag na FestyLand zal alweer voor de 9e keer omgeturnd worden tot het perfecte festival voor écht iedereen. Tijdens het Heerlijk Hemelrijk Festival is het aanbod breed, gevarieerd en voor alle leeftijden interessant. Wacht niet te lang met het kopen van de allerlaatste tickets wat het ziet er weer naar uit dat ook deze editie vroegtijdig zal gaan uitverkopen.

Met Anke hebben we nagepraat over de eerste editie van het wandelevenement: “Vlucht 14-18”. Deze wandeltocht tussen Turnhout en Uden werd vorig weekend voor het eerst georganiseerd. De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie. Leerpunten waren er ook; zoals de bevoorrading van de posten en het van plek naar plek brengen van de bagage van de deelnemers. Volgend jaar 20, 21 en 22 Septebmer 2024 zal de wandeltocht weer gaan plaatsvinden.

De Top 3 van vandaag bestond uit Hollandse Hits. Welke 3 in de top 3 terecht zijn gekomen kun je teruglezen op onze website.

Tot de volgende keer!