Op deze herfstachtige zaterdag bespraken we met Peter de activiteiten in de bibliotheek. Er werden twee activiteiten uitgelicht in De Pas in Heesch.
Aanstaande woensdag is het tijd voor “Bernhezer Buitenhof” met Mona Keijzer (BBB) als hoofdgast. Mona Keijzer wordt tijdens Bernhezer Buitenhof geïnterviewd door Marcel van Herpen uit Heeswijk-Dinther. Verder bespreekt fotograaf Wim Roefs van FC Bernheze een nieuwsfoto en is er een column van CDA-Tweede Kamerlid René Peters uit Oss.

Onder de noemer “SportiviTijd” organiseren Bibliotheek Heesch en CC De Pas in Heesch een nieuw sportcafé. De eerste editie is op zondag 5 november om 13.45 uur in De Pas. Hoofdgast is dan oud-topvolleyballer Bas van de Goor. Hij wordt geïnterviewd over zijn carrière en zijn foundation, die mensen met diabetes in beweging brengt.

Frank van Heck van de band Co-Incidental was te gast in de studio. Er was namelijk weer groot nieuws te melden omtrent het jaarlijkse Nothing Else Matters benefietconcert. Het goede doel werd bekend gemaakt. De opbrengsten van de tiende editie, op 6 april 2024, gaan naar de Stichting “No Gluts No Glory”. Een doel wat dicht bij de band ligt omdat het met muziek te maken heeft. Deze stichting maakt (laatste) muzikale wensen mogelijk voor mensen met kanker en hun mantelzorgers.

Alle opbrengsten van de kaartverkoop en de online veiling gaat naar “No Guts No Glory”.

Chef Léon had weer een nieuw recept voor ons. Hij vertelde ons hoe je “Pomme Dauphine”, een knapperig aardappelsoesje, moet maken. Het recept is binnenkort terug te vinden op onze website.

Annemarie Baaijens van Museum Jan Cunen vertelde ons dat de strijd om de VriendenLoterij Museumprijs 2023 is begonnen. Vanuit het thema ‘oude collecties, nieuwe verhalen’ selecteerde een deskundige vakjury dit jaar drie genomineerden, met naast twee grote randstedelijke musea (Fotomuseum Rotterdam en het Museum voor Wereldculturen) ook het Brabantse Museum Jan Cunen. Van 16 oktober tot en met 3 november gaan deze drie musea de uitdaging aan zoveel mogelijk publieksstemmen te werven, met als ultiem doel deze felbegeerde bokaal en een geldprijs van 100.000 euro. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen via de website van het museum.

Vannacht gaat de wintertijd weer in en moeten we onze klokken weer één uurtje achteruit zetten. Vandaar dat ons thema van de top 3 vandaag “Tijd”was. De gehele top 3 is terug te vinden op de website.

Tot over 2 weken!