Sinterklaas heeft ons land weer stilletjes verlaten en we kijken weer vooruit naar de kerst. De radio studio is versierd met kerstverlichting dus aan de sfeer zal het vandaag niet liggen
Sinterklaas heeft ons land weer stilletjes verlaten en we kijken weer vooruit naar de kerst. De radio studio is versierd met kerstverlichting dus aan de sfeer zal het vandaag niet liggen.

Het blijkt dat we alle drie een muzikale week voor de boeg of achter de rug hebben.  Roy is naar het concert van Floor Jansen geweest, Nathalie gaat dit weekend naar Ilse De Lange en Anke mag volgende week naar Racoon. Genoeg over ons, terug naar de inhoud van ons programma.

Peter van der Wijst werd vandaag vervangen door Evi. Zij vertelde ons over Amnesty International’s Write for Rights. Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht. Het schrijven van brieven heeft wel degelijk effect. Door de Write for Rights acties is de situatie van veel mensen verbeterd. Op zondag 10 december kun je van 13.00 tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek Oss om één of meerdere brieven te schrijven.

Wie van vintage, brocante en design houdt kan dit weekend het hart ophalen in Haren. Met Hilde van Warenhuis Strant hadden we het over de Christmas Fair in en rondom haar warenhuis. Ook ’t Megense winkeltje en het pittoreske kerkje in Dieden zijn helemaal in kerstsfeer. Ben jij nog op zoek naar een origineel kerstcadeau of wil je het kerstshoppen combineren met een winterse wandeling door vestingstad Megen over de dijk, ga dan vandaag of morgen zeker even een kijkje nemen.

Chef Leon gaf ons weer een nieuw recept voor een najaarsbavarois. Een bavarois met warme specerijen, heerlijk voor bij de koffie of een kaneel likeur. Het recept is terug te lezen op onze website.

Met Gemma van Baasbank hadden we het over wereldlichtjesdag. Ieder jaar op de tweede zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Er wordt niet alleen stilgestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden, ook aan de ouders wordt gedacht zodat zij weten dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Cor gaf ons de betekenis van het duitse woord ” hirnverbrannt”. Wat dat is ga ik hier natuurlijk niet verklappen. Dit kun je allemaal teruglezen op onze site.

Tot binnenkort!