De eerste uitzending van het jaar was een bijzondere. Anke had nog vakantie en Nathalie had belangrijke zaken waar op gefocused moest worden. Maar Roy was zeker niet alleen.
Omdat Roy de avond er voor te gast was bij radio collega Jolwin Dobbelsteen, had hij afgedwongen dat deze er de volgende ochtend ook bij het Goedemorgen Café zou zijn. Onder zware dwang, maar uiteindelijk was het toch wel heel erg leuk.

In deze eerste uitzending hadden we Peter van der Vorst, euh van der Wijst, aan de lijn. Namens de Noord Oost Brabantse Bibliotheken sprak Peter over de activiteiten. Peter gaf aan dat hij alles zou vertellen zonder adem te halen, dit om het simpele feit dat er zoveel activiteiten waren. Wil je deze nog even op je gemak bekijken met wat extra zuurstof, kijk van op de site van de NOBB.

De aanwezigheid van Jolwin had verschillende voordelen, er was wat praat terug. Echter Jolwin zou Jolwin niet zijn als hij dan ook meteen volle bak aan de slag ging. Zo regelde hij direct wat extra input. Zo spraken we Miron van Soest. Zij is programmeur kindervoorstellingen bij Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode. Dezelfde dag zou er namelijk een kindervoorstelling “Het meisje met de Zwavelstokjes” gespeeld worden. Na ons daar over geinformeerd te hebben doken we de keuken in.

Zoet Koekjes werden niet gebakken tijdens deze uitzending en dat had Leon van der Heijden, oftewel Chef Leon ook begrepen. Op de website vind je zijn recept van deze bijzondere koekjes terug.

Roy sprak daarna met Jolwin over goede voornemens. Het was immers 6 januari, de laatste dag dat je eigenlijk mensen gelukkig nieuwjaar kon wensen. Jolwin hield bij algemene voornemens, waar Roy toch wel de diepte inging. Met een persoonlijke noot, Roy sprak voor de eerste keer echt openbaar over zijn ziekte, Parkinson, waar hij het afgelopen jaar mee gediagnosticeerd is. Hij heeft voor dit jaar €100 apart gelegd en wil van dit bedrag aan het eind van dit jaar aanzienlijk vergroot hebben, dit voor de ongemakken die hij ervaart vanwege zijn ziekte.

Het was 6 januari, drie Koningen en dat betekent dat het tijd was voor de traditionele kerstboom verbranding te Zeeland. We spraken Keetie Kreemers, secretaris van Stichting Jeugd Belangen. Zij vertelde dat er vele activiteiten rondom de verbranding zouden zijn. Muziek, lekkernijen en meer vermaak.