Op deze prachtige ochtend, de zon schijnt uitbundig en het blijft de hele dag mooi weer, hebben we een bomvolle uitzending ingepland.
Op deze prachtige ochtend, de zon schijnt uitbundig en het blijft de hele dag mooi weer, hebben we een bomvolle uitzending ingepland.

Allereerst spreken we met Wim van Zutphen ivm de nationale muziekweek. Hij vertelt hoe belangrijk het is om kinderen al op vroege leeftijd met muziek in aanraking te laten komen. “Het is mooi om samen muziek te maken” zegt hij vol trots tijdens het interview. Hij vertelt dat de school waar hij les geeft een eigen rap heeft gemaakt en hij daagt de scholen uit om een eigen rap te maken.

Nadat we twee weken geleden al bezoek hadden van Burgemeester De Man van Bernheze hadden we vandaag de nieuwe Burgemeester van de Gemeente Maashorst in de studio. Hans van der Pas was eerder al als wethouder werkzaam in de Gemeente Bernheze en was Burgemeester van Rhenen. Vanaf maart is hij weer terug in Brabant en gaat hij in Maashorst de uitdaging aan om van de gemeente Landerd en Uden 1 kern te  maken. Hij gaat binnenkort de verschillende kernen bezoeken en kennismaken met de bewoners om te weten wat er leeft en wat er speelt.

Chef Leon gaf ons live vanuit Mierlo een recept voor een lekkere lenteburger.

Ook in de studio twee leerlingen van het Fioretti college. Marith en Fieke hebben het Nederlands kampioenschap HBR gewonnen. Ze hebben samen een hoofd en nagerecht gemaakt en hiermee het kampioenschap gewonnen. Ze kregen ter plekke het menu en het recept en hebben daar de winnende gerechten van gemaakt.

Peter van der Wijst van de NOBB vertelt o.a. over woensdag 24 april een avond in de Groene Engel ivm 50 jaar opgravingen en archeologie. Hij vertelt ook over de plannen die er zijn om een boek te schrijven over de shirtjes van TOP Oss en doet een oproep aan bezitters van een seizoensshirt, en is benieuwd naar de leuke verhalen achter die shirtjes. Als laatste spreken we der Deutsche Cor Alberink die in Duitsland aan de vooravond van een voetbalwedstrijd zit. Het was een overvolle uitzending en de drie uurtjes vlogen voorbij. Dank aan al onze gasten en graag tot de volgende uitzending. Misschien lukt het dan wel!