Op deze zonnige zaterdag wachten we toch een beetje in spanning af hoe het Songfestival avontuur van Joost Klein zal aflopen.
Op deze zonnige zaterdag wachten we toch een beetje in spanning af hoe het Songfestival avontuur van Joost Klein zal aflopen. Op dit moment is namelijk nog niet bekend of hij vanavond mee zal mogen doen. Waar ook gezonde spanning is, is in de bibliotheek in Nistelrode. Daar wordt vanmiddag om 13.00u de tentoonstelling “Sejarah”  (= geschiedenis) feestelijk geopend door Burgemeester Mark de Man. De  Zuidoost-Molukse gemeenschap in Nistelrode en de bibliotheek hebben de handen in elkaar geslagen om een tentoonstelling te maken waarbij ze hun eigen verhaal over de geschiedenis van hun gemeenschap kunnen vertellen. Zo kom je er tijdens de tentoonstelling achter hoe ze in Nistelrode terecht zijn gekomen.

Chef Leon gaf ons live vanuit Frankrijk een update op zijn vorige recept. Vorige uitzending vertelde hij namelijk hoe je een lekkere “Fraise Romanoff” maakt. Maar daar horen natuurlijk ook lekkere “Tuiles”(=krokante koekjes) bij. De recepten hiervan zijn natuurlijk terug te lezen op de website.

Ilse en Roos waren in de studio om ons bij de praten over de Pinksterfeesten in Nistelrode. Dat er volgend weekend veel te doen is wisten we al, maar zóveel hadden we niet gedacht. Er is voor ieder wat wils. Aan deze speciale jubileumeditie wordt al 2 jaar lang hard gewerkt. Natuurlijk is er de vertrouwde braderie en het welbekende straattheater, maar er is ook een pinksterontbijt samen voor en door de inwoners van Nistelrode.

Naast al het songfestivalgeweld zouden we bijna vergeten dat het zondag Moederdag is. Daarom stond onze thema top 3 vandaag in het teken van “Mama”. Ben je nou benieuwd welke liedjes deze top 3 hebben gehaald. Kijk dan even op de website.

Geniet van het weekend en het mooie weer! Tot binnenkort!