“De Klompendans, een nummer van de Ossenaar René van Rooij en Patrick Marcelissen uit Raamsdonksveer, van de partyband WC Experience bestaat inmiddels al 2

Vooral op TikTok en Instagram gaat het viraal. Het nummer blijkt perfect geschikt voor het Oktoberfest,” aldus Van Rooij.

Van Rooij kan wel lachen om het feit dat het nummer na al die jaren eindelijk viraal gaat: “Ik heb altijd gezegd dat dit nummer perfect zou zijn voor het Oktoberfest. We hebben zelfs moeite gedaan om het te laten coveren door een Duitse artiest, maar destijds waren ze niet geïnteresseerd. Nu is het toch gelukt, mede dankzij Johnny Verweij!”

Het nummer heeft inmiddels meer dan 100.000 filmpjes op TikTok en Instagram gegenereerd, met het aanstekelijke intro. Het is al meer dan 250 miljoen keer afgespeeld op deze sociale mediaplatforms. Hoewel het nummer eigenlijk “Rammpsteiner Kloempestoemper” heet, werd het bekend als de Klompendans vanwege de moeilijk te onthouden titel. Van Rooij merkt op: “In Nederland is het nummer redelijk bekend, maar dankzij TikTok gaat het nu de hele wereld over, met mensen die gekke dansjes doen op de muziek. Het is geweldig om te zien!”

Binnen twee weken zal Van Rooij zelf het Oktoberfest in München bijwonen, zij het als bezoeker. Hij kijkt er erg naar uit: “Ik kan niet wachten om daar te zitten en mijn eigen muziek te horen. Dat is echt speciaal. Het is een enorme kick om mensen, 800 kilometer verderop, te zien feesten op mijn nummer!”

Het nummer heeft verschillende covers gekregen van diverse artiesten, waaronder de Havenzangers, de Alpenzusjes, Frans Baggermans, en zelfs Snollebollekes heeft het nummer in een medley gebruikt. De versie van Johnny Verweij is echter de laatste maanden viraal gegaan op TikTok. Hierdoor is de Oostenrijkse uitgever Schedler Music in actie gekomen om verschillende versies van de Klompendans op te nemen.

Hieruit zijn versies ontstaan zoals die van het Chaos Team met de titel ‘Wenn der Pegel stimmt’ en het feestduo Kings of Günter met hetzelfde nummer. Ook de Oostenrijkse Boyband Mountain Crew wilde een hit scoren met ‘Mountain Dance’.