400 gram rauwe spaghetti nummer 3 (9 minuten kooktijd max)
5 liter water
20 gram zeezout
100 ml olijfolie EV
120 gram rode ui (blok 5x 5 mm)
50 gram verse knoflook
250 gram harde groene courgette(plakken) snijdt in grove repen
300 gram Paprika drie kleur (blok10x10 mm)
200 gram gewassen spinazie
500 gram kipdij in grove repen snijden
80 ml. slagroom 30% vet
Vers gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
Vers gemalen zeezout om op smaak te brengen.
Vers gemalen nootmuskaat om op smaak te brengen.
voor het afgarneren:
4 Basilicum top blaadjes
Snipper de rode ui in kleine blokjes.
Maak de knoflook tenen schoon, haal de kern er uit en snijdt
de knoflook klein.
Verhit de olie op een matig vuur en voeg de kippendij repen toe. Licht kleuren.
Vervolgens de ui, paprika en iets later de courgette toevoegen. Kort mee bakken . Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout(heel lichte zout smaak van het kookvocht)
Geen olie in het water aub.
In de laatste 2 minuten voegt u de spinazie bij de rustig kokende spaghetti .
Controleer de gaarheid van de spaghetti.(heerlijk al dente)
Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht, schudt hier de passta mee op en een scheutje olijf olie.
Verdeel over de voor verwarmde borden, nu voegt u de slagroom aan het vlees groenten mengsel toe verhit nog even heel kort maak op smaak naar uw wens.
En verdeel dit over de 4 borden.
Garneer af met verse kruiden die voorhanden zijn.
kipdij €11,30 per kg
Spaghetti €2,40 per kg
Paprika mix €1,99 ongeveer 450 gram
Gewassen spinazie €1,- 200 gram
Rode ui €1,75 per kg
Courgette €1,15 per stuk
Olijfolie EV €6,25 per liter
Slagroom € 9,- per liter
Knoflook €15,- p kg