2 blikken witte bonen van 1 kg.
1,5 liter bouillon(kip of rund)
150 gram wortelblokjes
250 gram tomaat gesneden in blokjes
150 gram rode ui blokjes
50 gram vers gehakte knoflook
150 gram gerookt ontbijtspek blokjes
150 gram rookworst in ½ plakjes
60 ml zonnebloem olie(raapzaad of olijf olie ook prima)
2 gram selderij zout
1 gram zwarte peper
2 gram paprika poeder
2 gram komijnzaad gemalen
1 tl. Cayennepeper (doe het in twee delen, mocht hij anders te scherp zijn)
2 eetlepels klein gesneden verse bladselderij
Verhit de olie in een grote pan van minimaal 5 liter inhoud.
Bak hierin het ontbijtspek, de ui, knoflook, en de wortel licht bruin.
Hierna de specerijen, afblussen met 1 dl. Water(100 ml.)
Vermaal de witte bonen met de resterende bouillon.
Doe de bonenpuree bij de groenten mix en de tomaten blokjes.
Kook verder kort door, voeg dan de rookworst toe en als laatste de bladselderij erbij.
Proef of de soep kruidig, hartig genoeg is en desnoods wanneer u de soep te stevig vind dan voegt u nog wat bouillon toe.