1,2 liter water
15 gram groenten bouyillonpoeder (Rapunzel)
15 ml. Sojasaus
12 gram klein gesneden verse kurkuma worteltjes
30 gram geplette sereh steel
30 gram fijngehakte gember wortel (met schil)
30 gram klein gesneden verse knoflook
125 gram wortel blokjes
125 gram rode ui blokjes (10×10 mm)
125 gram gesneden Shanghai paksoi(steel en blad apart)
125 gram Paprika geel in blokjes (10X10 mm)
125 gram Paprika rood in blokjes
125 gram broccoli roosjes
125 gram kastanjechampignons in kwarten gesneden
125 gram witte champignons in kwarten gesneden
100 gram lente-ui stiften (loof later in de pan doen)
125 gram taugé
250 gram gamba’s gepeld.
80 gram soba noedels(boekweit)
80 gram groene thee noedels
1 eetlepel geroosterde sezam olie (het laatste moment toevoegen)
Water met daarin de groenten bouyillonpoeder (Rapunzel), Sojasaus, klein gesneden verse kurkuma worteltjes, geplette sereh steel, fijngehakte gember wortel (met schil) en de klein gesneden verse knoflook zachtjes laten koken.
De gesneden groenten toevoegen aan de rustig kokende specerijen bouillon.
Beetgaar houden a.u.b.
Voeg de gepelde gamba’s toe.
Kook de noedels rustig in ruim licht gezouten water , 8 minuten .
Naar wens g 1 gesneden rood lombok pepertje (zonder zaadjes)
Naar wens verse koriander, altijd op laatste moment toevoegen.
Verdeel de noedels over 4 grote kommen of diepe borden, schep hier de kruidige bouillon met de groenten, gember garnituur.
Smakelijk eten, met culinaire groeten Chef Léon van der Heijden
www.cateringchefleonn.nl