1000 gram verse lasagne vellen
2,5 kg diepvries blad spinazie
250 gram ui blokjes 3 mm.
1000 gram plakjes gerookte zalm (snijden in reepjes)
300 gram geraspte belegen kaas
8 gram zout
1 tl. Zwarte peper (of versgemalen)
1 tl. Nootmuskaat poeder (of vers geraspt)
125 gram roomboter om de ui en spinazie te stoven.
100 ml slagroom
Bechamel saus:
125 gram roomboter
150 gram tarwebloem
2 liter volle melk
1 tl nootmuskaat
1 tl zwarte peper gemalen
10 gram zout
Bereidingswijze Bechamel saus:
Maak een blonde roux (is al eens eerder behandelt)
Laat de roux afkoelen op keuken temperatuur.
Breng de melk tegen het kook punt aan, voeg al roerende met een garde
Beetje voor beetje de roux hieraan toe.
Zorg voor een binding die dikker dan yoghurt is.
Het moet geen dikke pap zijn die amper vloeit.
Maak op smaak met de specerijen en het zout.
Bereidingswijze Lasagne:
Smelt de boter, smoor hierin de uien en daarna de spinazie (eventueel
Kleiner snijden) voeg de zalm toe, de specerijen, het zout en de
Slagroom.
Afmaken van de lasagne:
Strijk ovenvaste schaaltjes in met olijfolie, breng een bodem bechamel hierop aan, leg hier op maat gemaakte lasagne vel in, verdeel de spinazie Zalm massa over de schaaltjes. Dek weer af met lasagne vel. Hier wederom Bechamel saus aanbrengen. Afmaken met naar wens geraspte kaas.
Verwarm de oven op 180 graden voor en zet de schaaltjes hier voor ongeveer 45 minuten in. Wanneer goed warm, zet 5 minuten het boven warmte element aan om de kaas te laten gratineren.