RECEPTUREN MET CHAMPIGNONS EN ANDERE PADDESTOELEN

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Beste keuken prins en keuken prinses.

Ergens moet je een begin maken, en dan denk ik met liefde terug aan mijn eerste bedrijf waar ik als leerling-kok begonnen ben.
Bistro de Kikvorsch op de Parade in Den Bosch was een heerlijke ervaring.
Dit recept “Champignon a la Robert “genoemd naar mijn eerste

Benodigdheden

500 gram gevarieerde champignons (witte champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen, girolles, pieds de mouton of shi takes)
50 gram klein gesnipperde sjalot.
35 gram vers gehakte knoflook.
40 gram roomboter.
1 kleine theelepel kerriepoeder.
50 ml. droge witte wijn.
150 ml. kippenbouillon(eventueel van een bouillonblok)(een vegetarisch versie kan ook)Let wel op dat het aan te raden is dat er geen smaakversterker in zit ofwel E621 ofwel mono sodium glutaminaat ofwel vetsin.
200 ml. slagroom ongezoet. 30 of 35 %
1 dessert lepel verse basilicum.*
1eetlepel.verse gehakte peterselie.(houdt er 1 achter ter decoratie)
½ dessert lepel vers gehakte dragon.*
1 theelepel vers gehakte tijm.*
Peper zwarte vers gemalen en zout naar uw smaak.
*Mocht u deze tuinkruiden niet vers aan kunnen komen, volsta dan met de vriesdroog variatie, gebruik dan wel minder vanwege hun geconcentreerde smaak.

Versgebakken stokbrood.
Serveertip, Sauvignon of witte Sancerre combineert hier prima bij.

Bereiding

Verhit de koekenpan doe de boter hierin laten uit bruisen.
Voeg de gesnipperde sjalotten toe met de knoflook, direct hierna de schoongemaakte en gesneden champignons.
Onder hoog vuur licht kleuren en direct hierna het vuur matigen.
Voeg de kerrie toe en vlot door roeren, een minuut al roerend doorgaren.
voeg de witte wijn toe, de bouillon en de slagroom.
Als laatste voor het serveren voegt u de tuinkruiden toe
Laat het geheel rustig doorkoken tot er een lichte binding ontstaat, het hoeft geen ragout te worden .Nog licht vloeiend houden dat is het smakelijkst.

Maak het naar uw smaak af met zout of peper uit de molen

Verdeel deze heerlijke champignon schotel over de voorverwarmde borden.
Garneer af met het restant vers gehakte peterselie.

Knapperig nog enigszins warm stokbrood en een glas witte wijn maken het compleet.
Ik wens u een smakelijk eten. Voor eventuele vragen. www.cateringchefleon.nl

Meer recepten

RECEPTUREN MET CHAMPIGNONS EN ANDERE PADDESTOELEN
Gamburgers
Krokante polenta koekjes, dit is een bijgerecht.
Tuiles (krokante koekjes)