Tempura beslag:
190 gram bloem
35 gram maïzena ***
2 ei M1
225 ml ijskoud water (liefst bruis water wat licht aan gevroren is)
Peper en zout naar smaak.
De Maïzena is om de dungesneden asperges doorheen te wentelen.***
Garnituur:
700 gram geschilde witte asperges
400 gram groene asperges (snijdt twee centimeter van de
Onderkant af).
2 stronken paars lof
2 stronken witlof
4 stuks lente ui( in ringetjes)
½ rode paprika(strips 5 mm.)
½ gele paprika(strips 5 mm.))
Wakame salade
Ingelegde gember
Shiso purper voor de topping.
En anders geroosterde nori vel gebruiken.
Voor de dipsaus:
20 ml. Soja saus
Wassabi naar smaak
300 mayonaise
10 gram gehakte verse gember
Maak de dip saus door de ingrediënten voor de saus te mengen.
Voor het beste resultaat is het belangrijk om het beslag à la minute te maken. Asperge plakjes of strips door de maïzena wentelen, afschudden. Door het beslag halen en kort frituren bij 180 graden Celsius. Op keuken papier uit laten lekken, en serveren.
De wit en paars lof in dunne reepjes snijden en mengen.
De gele en rode paprika snijden en mengen met de lof reepjes.
Maak een hoopje in het midden van het bord.
Strooi de tempura hier om heen, garneer af met lente ui en shiso purper.
Wakame(zeewier) en gember separé.
Weetjes:
Asperges is de belangrijkste bron van gluthation, een lichaamseigen antioxidant, deze stof is nodig om onze lever zijn ontgiftende taken te kunnenlaten doen.
www.cateringchefleon.nl