Sanne van Dijke, afkomstig uit Heeswijk-Dinther, veroverde zaterdag een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap Judo in het Franse Montpellier.

Dit betekende de allereerste podiumplaats voor het Nederlandse team tijdens het toernooi.

De 28-jarige Van Dijke wist zich via de herkansing naar de strijd om het brons te knokken. Tijdens de laatste fase van het gevecht wierp ze haar Griekse tegenstandster, Teltsidou, op de rug, wat meteen resulteerde in de overwinning.

De dag begon goed voor Van Dijke. In de tweede ronde versloeg ze de Bulgaarse Brancheva in minder dan 40 seconden met behulp van een houdgreep. Daarna won ze het gevecht tegen Loriana Kuka uit Kosovo doordat deze een derde straf kreeg. Van Dijke verloor vervolgens in de kwartfinales van de Russische Taimazova op waza-ari. Via de herkansing kreeg de judoka uit Heeswijk-Dinther nog een kans om mee te dingen naar de bronzen medaille, en dit resulteerde in het gewenste eindresultaat.

Na de wedstrijd volgde een enorme ontlading bij Van Dijke. De bronzen medaille werd uitbundig gevierd in het gezelschap van haar meegereisde familie en vrienden.