Tijdens een wandeling in de natuur in Frankrijk begon een hond te graven en stuitte op een metalen doos met een ware schat erin.

Toen de vier mensen die met de hond wandelden de doos openden, ontdekten ze een plastic zak met eurobiljetten ter waarde van in totaal 400.000 euro.

Deze opmerkelijke vondst werd de afgelopen dagen door Franse media gemeld. De eerlijke vinders, twee koppels, waren twee jaar geleden aan het wandelen in La Londe-les-Maures. Toen begon hun hond te graven en bracht plotseling een metalen doos tevoorschijn die in de grond lag. Toen ze de doos openden, troffen ze een plastic zak aan met bundels bankbiljetten, goed voor een totaalbedrag van 400.000 euro.

De eerlijke vinders brachten de opgegraven schat onmiddellijk naar de politie. De politie heeft geprobeerd de herkomst van het geld te achterhalen, waarvan wordt vermoed dat het afkomstig is van criminele activiteiten. Ondanks DNA-onderzoek, de inzet van speurhonden en observaties ter plaatse, is ruim twee jaar later nog steeds niet duidelijk waar het geld vandaan komt.

Volgens de Franse wet hebben de eerlijke vinders nu recht op de helft van het geld, wat neerkomt op 200.000 euro. De andere helft gaat naar de gemeente La Londe-les-Maures (Var), waar het geld is gevonden.