Op sociale media zijn beelden opgedoken van de schietpartij in Oss op zaterdagavond.

De politie doet een dringend beroep op iedereen om deze beelden niet verder te verspreiden en ze te verwijderen.

Op de beelden is te zien hoe het 15-jarige slachtoffer zaterdagavond in de Schadewijkstraat stopt met zijn fiets en in gesprek is met een andere persoon. Van achteren nadert de verdachte, die vervolgens een schot lost. De verdachte fietst vervolgens snel weg richting de Berghemseweg, terwijl het slachtoffer om hulp roept. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

De politie vraagt dringend om de beelden niet te delen, dit om het lopende onderzoek te beschermen en uit respect voor het slachtoffer en diens naasten. Wel verzoekt de politie buurtbewoners om eventuele camerabeelden te bekijken tussen 21.45 uur en 22.15 uur. Als er iets verdachts te zien is, wordt verzocht deze beelden met de politie te delen. De schutter droeg bovenkleding waarvan de onderste helft donker van kleur was en de bovenste helft licht van kleur.

Op zondag ligt de focus van de recherche op het buurtonderzoek. In de wijk lijkt het een gewone zondag, maar verschillende buurtbewoners geven aan dat ze de avond ervoor een knal hebben gehoord.