Appel crumble met amandelen en amaretto

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 6
Moeilijkheidsgraad: 1
Heerlijk en snel om te maken zelfs kort voor dat je vrienden of familie op de koffie komen.

Benodigdheden

670 gram zoete appelen
150 gram kristal suiker
130 gram bruine rietsuiker
300 gram roomboter450 gram patisserie bloem of kristal bloem
3 gram speculaas kruiden
100 gram geschaafde amandelen
3 eetlepels amaretto
1 theelepel citroen rasp
30 gram roomboter om de schaal of schaaltjes in te smeren

Bereiding

snijdt de appels in blokjes van 0,5x 0.5 cm.
meng deze met de citroenrasp en de specerijen en de amaretto.
verdeel dit over de beboterde schaal of schaaltjes.
maak een kruimel deeg van de boter, bloem en suiker en de amandelen.
Verdeel dit losjes over de schaal, schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Daarna 40 minuten afbakken met een mooi bruin korstje.

Serveer hier een heerlijk kopje koffie of thee bij met opgeklopte slagroom met weinig suiker.
Snoep ze.
www.cateringchefleon.nl

Meer recepten

Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.