Uitgelicht
Uitzending 519
Terwijl Roy vol enthousiasme de studio binnenkwam had Nathalie wat technische opstartproblemen.
Uitzending 518
Op deze prachtige zaterdagochtend zijn we fris en vrolijk in de studio.
Uitzending 519
Terwijl Roy vol enthousiasme de studio binnenkwam had Nathalie wat technische opstartproblemen.
Uitzending 518
Op deze prachtige zaterdagochtend zijn we fris en vrolijk in de studio.
Uitzending 517
Pffooeee… een uitzending waarbij Roy een bekentenis gaat doen. Hij weet de spanning er goed in te
Goedemorgen Café Ceviche

Ceviche van Coquille

Ceviche van Coquille met een recept uit Ecuador
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 10

Ingrediënten

45 mooie Coquille (sluitspieren) stevig en fris (mag ook andere verse rauwe vis zijn zoals zeebaars filet zonder huid) 40 gr gember, geschild en zeer fijngehakt 1 teentje knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt 30 takjes koriander(als deco om af te maken) 300 ml limoensap 3 zoete tomaten 3 st. rode ui, in flinterdunne halve maantjes 1/5 rode chilipeper (lombok), zonder zaadjes, zeer fijngesneden 1 dl. Olijf olie e.v. 1 bosje peterselie gewassen, gedroogd en fijngehakt peper en zout uit de molen a la minute 5 st. Gallen aardappels vacuüm gegaard (paarse aardappels kan ook gewoon gekookt worden)

Bereiding

Snijdt de coquilles in dunne plakjes(1,5 p.p.) Snijdt ook de aardappel in dunne plakjes(2 plakjes p.p.) Pers de limoenen uit of gebruik reeds geperst sap uit de fles Pliceer (dat is kort koken in water, eerst kroontje er uit en klein kruisje in snijden) daarna direct in ijswater om te schrikken, pellen. en snijdt concassee (pel tomaten , haal zaad eruit en snijdt kleine blokjes) Meng de ui met de knoflook, tomaat, limoen sap, chilipeper, gember en peterselie en olie tot een geheel. Laat even intrekken door regelmatig om te scheppen.. Giet het vocht er af en vang deze op in een schaaltje. Breng in het midden van de borden een klein hoopje groenten mix, Bouw hierom heen de plakjes coquille en paarse aardappel. Kort voor het opdienen, het sap met een kwastje flink op de coquille plakjes aanbrengen, zo ook het peper en het zout. De coquille wordt gegaard door het zuur. En als laatste het takje koriander.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Regen Regen
Uitzending op: 5 juni, 2022
Rob de Nijs –
Ritme van de regen
Weather Girls –
Its Raining Men
B.J. Thomas –
Raindrops Keep Fallin’on My Head