Uitgelicht
Uitzending 527
Het is vandaag een belangrijke dag, namelijk; de intocht van Sinterklaas.
Uitzending 526
Het wordt bij voorbaat al een memorabele dag: de warmste dag in de historie; het wordt vandaag op 29
Uitzending 527
Het is vandaag een belangrijke dag, namelijk; de intocht van Sinterklaas.
Uitzending 526
Het wordt bij voorbaat al een memorabele dag: de warmste dag in de historie; het wordt vandaag op 29
Uitzending 525
Het is al vroeg gezellig in de studio! De techniek laat ons even in de steek dus Roy staat al meteen
Goedemorgen Café Ceviche

Ceviche van Coquille

Ceviche van Coquille met een recept uit Ecuador
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 10

Ingrediënten

45 mooie Coquille (sluitspieren) stevig en fris (mag ook andere verse rauwe vis zijn zoals zeebaars filet zonder huid) 40 gr gember, geschild en zeer fijngehakt 1 teentje knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt 30 takjes koriander(als deco om af te maken) 300 ml limoensap 3 zoete tomaten 3 st. rode ui, in flinterdunne halve maantjes 1/5 rode chilipeper (lombok), zonder zaadjes, zeer fijngesneden 1 dl. Olijf olie e.v. 1 bosje peterselie gewassen, gedroogd en fijngehakt peper en zout uit de molen a la minute 5 st. Gallen aardappels vacuüm gegaard (paarse aardappels kan ook gewoon gekookt worden)

Bereiding

Snijdt de coquilles in dunne plakjes(1,5 p.p.) Snijdt ook de aardappel in dunne plakjes(2 plakjes p.p.) Pers de limoenen uit of gebruik reeds geperst sap uit de fles Pliceer (dat is kort koken in water, eerst kroontje er uit en klein kruisje in snijden) daarna direct in ijswater om te schrikken, pellen. en snijdt concassee (pel tomaten , haal zaad eruit en snijdt kleine blokjes) Meng de ui met de knoflook, tomaat, limoen sap, chilipeper, gember en peterselie en olie tot een geheel. Laat even intrekken door regelmatig om te scheppen.. Giet het vocht er af en vang deze op in een schaaltje. Breng in het midden van de borden een klein hoopje groenten mix, Bouw hierom heen de plakjes coquille en paarse aardappel. Kort voor het opdienen, het sap met een kwastje flink op de coquille plakjes aanbrengen, zo ook het peper en het zout. De coquille wordt gegaard door het zuur. En als laatste het takje koriander.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux