Uitgelicht
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 521
Deze uitzending moeten we het helaas zonder Nathalie doen, jammer! Een beetje onwennig dus, met een
GoedemorgenCafe_Chimmichurri

Chimmichurri

Chimichurri wordt koud(kamer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gram ui blokjes 10×10 mm. 6 grote tenen knoflook klein gesneden 50 ml. Olijf olie EV. 80 gram paprika groen blokjes 10×10 mm 80 gram paprika rood blokjes 10×10 mm 2 eetlepels gehakte peterselie 1 dessert lepel verse oregano klein gesneden 1 kleine rode Spaanse peper( zaad er uit halen)klein gesneden 1 dessert lepel citroen sap 2 gram zout 1 kleine thee lepel komijn zaad gemalen 1 kleine theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding

mer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden. Ingrediënten: 100 gram ui blokjes 10×10 mm. 6 grote tenen knoflook klein gesneden 50 ml. Olijf olie EV. 80 gram paprika groen blokjes 10×10 mm 80 gram paprika rood blokjes 10×10 mm 2 eetlepels gehakte peterselie 1 dessert lepel verse oregano klein gesneden 1 kleine rode Spaanse peper( zaad er uit halen)klein gesneden 1 dessert lepel citroen sap 2 gram zout 1 kleine thee lepel komijn zaad gemalen 1 kleine theelepel gemalen zwarte peper Bereidingswijze:. Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen. Alle groenten worden gesmoord in de olijf olie.(let op, niet te gaar ). Op matig vuur wordt de groentemix met de andere ingrediënten gemengd en verder kort gegaard Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens to verder gegaard. Af laten koelen en op smaak controleren. Chimichurri wordt op kamertemperatuur geserveerd. De liefhebber kan hier nog koriander aan toe voegen. In de koelkast blijft de Chimichurri afgesloten een paar weken goed.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux