Chimmichurri

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Chimichurri wordt koud(kamer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.

Benodigdheden

100 gram ui blokjes 10×10 mm.
6 grote tenen knoflook klein gesneden
50 ml. Olijf olie EV.
80 gram paprika groen blokjes 10×10 mm
80 gram paprika rood blokjes 10×10 mm
2 eetlepels gehakte peterselie
1 dessert lepel verse oregano klein gesneden
1 kleine rode Spaanse peper( zaad er uit halen)klein gesneden
1 dessert lepel citroen sap
2 gram zout
1 kleine thee lepel komijn zaad gemalen
1 kleine theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding

mer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd.
Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.

Ingrediënten:
100 gram ui blokjes 10×10 mm.
6 grote tenen knoflook klein gesneden
50 ml. Olijf olie EV.
80 gram paprika groen blokjes 10×10 mm
80 gram paprika rood blokjes 10×10 mm
2 eetlepels gehakte peterselie
1 dessert lepel verse oregano klein gesneden
1 kleine rode Spaanse peper( zaad er uit halen)klein gesneden
1 dessert lepel citroen sap
2 gram zout
1 kleine thee lepel komijn zaad gemalen
1 kleine theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:.
Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen.
Alle groenten worden gesmoord in de olijf olie.(let op, niet te gaar ).
Op matig vuur wordt de groentemix met de andere ingrediënten gemengd en verder kort gegaard
Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens to verder
gegaard. Af laten koelen en op smaak controleren.
Chimichurri wordt op kamertemperatuur geserveerd.
De liefhebber kan hier nog koriander aan toe voegen.
In de koelkast blijft de Chimichurri afgesloten een paar weken goed.

Meer recepten

Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.