Uitgelicht
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 514
Deze stille zaterdag was alles behalve stil, de studio was vol leven
GoedemorgenCafe_Chimmichurri

Chimmichurri

Chimichurri wordt koud(kamer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gram ui blokjes 10×10 mm. 6 grote tenen knoflook klein gesneden 50 ml. Olijf olie EV. 80 gram paprika groen blokjes 10×10 mm 80 gram paprika rood blokjes 10×10 mm 2 eetlepels gehakte peterselie 1 dessert lepel verse oregano klein gesneden 1 kleine rode Spaanse peper( zaad er uit halen)klein gesneden 1 dessert lepel citroen sap 2 gram zout 1 kleine thee lepel komijn zaad gemalen 1 kleine theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding

mer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden. Ingrediënten: 100 gram ui blokjes 10×10 mm. 6 grote tenen knoflook klein gesneden 50 ml. Olijf olie EV. 80 gram paprika groen blokjes 10×10 mm 80 gram paprika rood blokjes 10×10 mm 2 eetlepels gehakte peterselie 1 dessert lepel verse oregano klein gesneden 1 kleine rode Spaanse peper( zaad er uit halen)klein gesneden 1 dessert lepel citroen sap 2 gram zout 1 kleine thee lepel komijn zaad gemalen 1 kleine theelepel gemalen zwarte peper Bereidingswijze:. Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen. Alle groenten worden gesmoord in de olijf olie.(let op, niet te gaar ). Op matig vuur wordt de groentemix met de andere ingrediënten gemengd en verder kort gegaard Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens to verder gegaard. Af laten koelen en op smaak controleren. Chimichurri wordt op kamertemperatuur geserveerd. De liefhebber kan hier nog koriander aan toe voegen. In de koelkast blijft de Chimichurri afgesloten een paar weken goed.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Songfestival Top 3
Abba –
Waterloo
Brother of men –
Save al your kisses for me
Johny Logan –
Whats another Year
Uitzending op: 14 mei, 2022