Uitgelicht
Uitzending 517
Pffooeee… een uitzending waarbij Roy een bekentenis gaat doen. Hij weet de spanning er goed in te
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 517
Pffooeee… een uitzending waarbij Roy een bekentenis gaat doen. Hij weet de spanning er goed in te
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Goedemorgen Café Clafoutis aux Pruneaux d’ Agen

Clafoutis aux Pruneaux d’ Agen

Dit eenvoudige dessert of zoete tussendoor is een recept uit het departement Lot en Garonne waar ik dit jaar vier maanden heb gewerk t en gewoond heb. De plaats Agen staat bekend om zijn pruimen. De pruimen zijn rijk aan antioxydanten en ijzer.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gram gedroogde pruimen (voorkeur Pruimen uit Agen met IGP label) 85 cl volle melk 3 Eieren M klasse 120 gram fijne kristal suiker 95 gram tarwebloem 30 gram roomboter (ongezouten) 10 cl Armagnac (wel bij de pruimen doen!) 1 mespuntje zout

Bereiding

Wanneer de pruimen te droog zijn laat deze dan een paar uur weken in warme thee. Zo niet dan drenk de pruimen (ontpit) en gehalveerd in de Armagnac. Dit voor minimaal 10 minuten. In een kom klopt u de eieren los met de suiker. Hierna rustig aan kloppend de bloem toevoegen. Zorg dat de massa klontvrij is. Nu voegt u de melk al roerende toe en zorg voor een homogene massa. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden Celsius. Beboter een oven schaal met een diameter van 30 cm. Leg hierin de geweekte pruimen Dan doet u de melk eier massa in de ingeboterde oven schaal. De gaar tijd is ongeveer 35 minuten. Direct na het uit de oven halen lichtelijk bestrooien met kristal suiker. Dit eenvoudige maar heerlijke dessert of tussendoortje kunt u zowel lauw of koud eten.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Holland has got Talent
Mart Hoogkamer –
Zwemmen in Bacardi Lemon
Maan –
Ze huilt maar ze lacht
Douwe Bob –
Slow Down
Uitzending op: 28 mei, 2022