Duizend en een nacht salade

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven die vervolgens gestoomd en gedroogd worden.

Benodigdheden

200 gram gekleurde parel couscous
1000 ml. Kokend Water
10 gram zout

2 el. Olijfolie EV
Peper uit de molen
1 volle tl. Ras el hanout kruiden
1 eetlepel rozenwater
Zout naar eigen smaak toevoegen.

Garnituur voor de salade:
50 gram peultjes (geringd) in smalle reepjes gesneden
70 gram rode ui ¼ ringen 5 mm.
1 lente-ui in dunne ringetjes gesneden 2 mm.
2 groene asperges in diagonale plakjes 3mm. Gesneden
50 gram rode en 50 gram gele paprika in blokjes 10 mm. Kort roosteren.
50 gram groene courgette blokjes 10 mm. Kort roosteren.
50 gram aubergine blokjes 10 mm. Kort roosteren.
50 gram gedroogde abrikoos in dunne reepjes 5 mm.
4 grote mint blaadjes (zonder nerf) in dunne reepjes gesneden.
20 gram granaatappel pitjes.

Bereiding

Gaar de couscous in rustig borrelend water, regelmatig doorroeren.
Na ongeveer 10 minuten is de couscous net gaar, giet af in een vergiet, spoel met ruim water.
Goed laten uitlekken, mengen met de olie en de specerijen.

Blancheer de peul reepjes kort in gezouten kokend water . Ongeveer 40 seconden en direct daarna koelen in koud water. Goed laten uitlekken.
Meng nu alle ingrediënten rustig onder elkaar.

Controleer op smaak.

Extra toevoegingen kunnen zijn, Feta of gerookte kip.

Meer recepten

Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.