Uitgelicht
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 514
Deze stille zaterdag was alles behalve stil, de studio was vol leven
Goedemorgen_cafe_gambaballen

Gamba Ballen

Geen samba ballen maar Gamba ballen met een kroepoek jasje
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
Aantal personen: 10

Ingrediënten

500 gram uitgelekte gamba’s maat 21/25 100 gram groene asperge in kleine stukjes gesneden rauw 100 gram gesnipperde rode ui 3 mm 10 gram klein gehakte verse gember 5 gram klein gehakte verse laos 5 gram knoflook 1 gram trassi poeder 10 cl neutrale olie(rijst ) 10 gram maïzena of aardappel zetmeel Peper en zout naar smaak Voor het paneren gemalen kroepoek udang

Bereiding

De gamba’s moeten goed uitgelekt en gedroogd zijn, dan hak je deze in kleinere stukjes. De asperge, ui en knoflook licht kleuren, meer het vocht eruit bakken. Op het laatst de gember en laos toevoegen.Laten koelen. Daarna mengen met de gehakte gamba’s, meng het zetmeel en de kruiding er doorheen. Vergruis de kroepoek fijn, er mogen nog wel kleine brokjes inzitten. Maak balletjes van de gamba mix en rol door het kroepoek gruis. Frituur op 180 graden in 3 minuten gaar. Serveer hier een citroen mayonaise met sesam olie bij.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Songfestival Top 3
Abba –
Waterloo
Brother of men –
Save al your kisses for me
Johny Logan –
Whats another Year
Uitzending op: 14 mei, 2022