Gamba Ballen

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 10
Moeilijkheidsgraad: 3
Geen samba ballen maar Gamba ballen met een kroepoek jasje

Benodigdheden

500 gram uitgelekte gamba’s maat 21/25
100 gram groene asperge in kleine stukjes gesneden rauw
100 gram gesnipperde rode ui 3 mm
10 gram klein gehakte verse gember
5 gram klein gehakte verse laos
5 gram knoflook
1 gram trassi poeder
10 cl neutrale olie(rijst )
10 gram maïzena of aardappel zetmeel

Peper en zout naar smaak

Voor het paneren gemalen kroepoek udang

Bereiding

De gamba’s moeten goed uitgelekt en gedroogd zijn, dan hak je deze in kleinere stukjes.
De asperge, ui en knoflook licht kleuren, meer het vocht eruit bakken. Op het laatst de gember en laos toevoegen.Laten koelen.
Daarna mengen met de gehakte gamba’s, meng het zetmeel en de kruiding er doorheen.

Vergruis de kroepoek fijn, er mogen nog wel kleine brokjes inzitten.

Maak balletjes van de gamba mix en rol door het kroepoek gruis.
Frituur op 180 graden in 3 minuten gaar.

Serveer hier een citroen mayonaise met sesam olie bij.

Meer recepten

Fraise Romanoff
Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.