Met de koude dagen voor de boeg is deze hartverwarmende drank een opkikker na een heerlijke wandeling in de natuur. Mijn advies, neem een redelijke rode wijn met een minimaal alcoholpercentage van 13.5% Kaneel Ceylon is verfijnder en Cassia is scherp en bitter.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 1
Aantal personen: 5
Ingrediënten
1 fles rode wijn minimaal 13,5 % alcohol
3 kaneel stokjes(Ceylon) geen Cassia
3 steranijs
3 jeneverbes
3 kruidnagel
3 kardemom peulen
3 plakken sinaasappel van een ½ cm.
80 gram rietsuiker
30 ml. Triple sec of een andere sinaasappel likeur.
Bereiding
Ontkurk de fles of draai de dop eraf, dat is vast een goed begin.
Op de triple sec na doet u alle ingrediënten bijeen in een niet te grote pan.
Laat dit een half uur trekken op laag vuur, zeker niet koken. Wel met de deksel erop houden. Anders vervliegt al het lekkers. De keuken gaat dan wel heerlijk ruiken.
U zet het vuur uit en voegt de triple sec toe , zeeft de drank en schenkt deze in voorverwarmde glazen.
Neem een goede teug en verwarm uw hart.
Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.