Kruidige Indonesische maiskoekjes

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Deze Indonesische mais koekjes heb ik leren maken toen ik zes jaar was, bij de familie Gotschalk in Den Bosch. Deze hartelijke moeder van mijn schoolvriend Robby heeft bij mij de liefde voor de Indonesische keuken ontstoken. Nog steeds mijn dank daarvoor.

Benodigdheden

300 gram mais uit blik of diepvries.
40 gram fijn gesnipperde rode ui
20 gram vers gehakte gember wortel
20 gram gehakte verse knoflook
30 gram preiring(1/2) wit en groen 3 mm breed.
5 gram verse klein gesneden bladselderij
2 eieren
1 mespunt nootmuskaat
1 theelepel ketoembar
1 mespunt gemalen witte peper
zout naar behoefte
40 gram tarwebloem(voor gluten vrij kunt u ook quinoa meel gebruiken)
Desgewenst kunt u ook gesneden rode peper toevoegen, wanneer u van pedis houd.(pittig)Past er zeker in thuis.
zonnebloem olie of mais kiem olie om de koekjes in te bakken

Bereiding

Zorg dat de mais goed is uitgelekt.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
Verhit een koekenpan met een dun laagje olie waarin u de koekjes kunt frituren.
De kleur moet goud bruin zijn.
Deze heerlijke koekjes kunt u warm en koud eten. Of als onderdeel van een rijst tafel gebruiken.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes